Влада

У Житомирській області створили раду стейкхолдерів, яку очолив Ярослав Лагута

17 May 2016, 16:30

У Житомирській області створили раду професійної освіти (стейкхолдерів).

Відповідне розпорядження губернатор Сергій Машковський підписав 12 травня.

«Відповідно до статті 22 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», протоколу засідання Кабінету Міністрів України від 23.03.2016 № 23 та з метою координації діяльності заінтересованих органів та організацій у сфері професійної освіти утворити раду професійної освіти (стейкхолдерів) Житомирської області та затвердити її склад згідно з додатком. Затвердити Положення про раду професійної освіти (стейкхолдерів) Житомирської області, що додається», - йдеться у документі, який опублікований на сайті облдержадміністрації.

Рада утворена при обласній державній адміністрації і є консультативно-дорадчим та координаційним органом з питань реалізації єдиної державної політики в галузі професійної (професійно-технічної) освіти області.

«Координація діяльності галузевих управлінь, структурних підрозділів обласної державної адміністрації, місцевих органів виконавчої влади, підприємств, роботодавців та їх організацій, профспілкових об’єднань, професійно-технічних навчальних закладів усіх типів та форм власності щодо реалізації єдиної державної політики у сфері підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації робітничих кадрів, розвитку професійної (професійно-технічної) освіти регіону. Проведення аналізу потреби економіки регіону у кваліфікованих робітниках та формування робітничого потенціалу регіону. Визначення перспективних напрямів розвитку професійної освіти області та розроблення рекомендацій щодо удосконалення та модернізації мережі професійно-технічних навчальних закладів, обсягів державного (регіонального) замовлення на підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації робітничих кадрів з урахуванням реальних та перспективних потреб ринку праці регіону», - так визначені деякі з основних завдань новоствореної ради.

Також за поданням управління освіти і науки обласної державної адміністрації губернатором затверджений персональний склад ради.

«Очолює раду голова ради – заступник голови обласної державної адміністрації. До складу ради входять: заступник голови, відповідальний секретар, представники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, місцевих органів виконавчої влади, профспілкових об’єднань, служби зайнятості, роботодавців та їх організацій, навчальних закладів та установ професійної (професійно-технічної) освіти. Усі члени ради працюють на громадських засадах. Формою роботи ради є засідання, які проводяться за потребою, але не рідше одного разу на квартал», - зазначається у Положенні.

 

Як повідомляв Житомир.info, 10 лютого у Житомирській області створили робочу групу з розробки концепції розвитку системи професійно-технічної освіти області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі