Місто

У Житомирі працівники ЖЕКу спрямували «ливньовки» у стояк, щоб не перемерзали

17 May 2016, 16:46

У багатоповерховому будинку по вул. Шевченка у Житомирі дощова вода з даху потрапляє не у зливову каналізацію, а в стояк будинку.

Про це в листі Житомир.info розповів житель будинку №35 по вул. Шевченка Дмитро.

«Це фото «ноу-хау» у виконанні ЖЕКу №16 в будинку по вул. Шевченка, 35 (а може, і в сусідніх). Суть «ноу-хау» полягає в наступному: замість того, щоб замінити труби «лівньовок», які протікають (9 поверхів), відведення «лівньовок» з даху направили в ... стояк звичайної каналізації! «Ноу-хау» діє близько 2-х років. Більше того, стики труб (металевої «ливньовки» і пластмасової) фахівці ЖЕКу не вважали за необхідне герметизувати. Внаслідок цього квартири 9 поверхів не раз вже затоплювало. Звернення до ЖЕКу нічого не дали, тому мешканці самостійно, хто як умів, герметизували стики. Хитка конструкція під час сильного дощу, під вагою води, не раз падала, і люди, хто як міг, підпирали ці труби», - написав Дмитро і надіслав фото.

Люди скаржаться на шум в туалетах під час зливи та бояться, що коли на рівні будь-якої з квартир заб'ється каналізація, з унітазів заструменить фонтан.

«Під час недавніх дощів «конструкції» більш-менш витримали. Але якщо викинута кимось пляшка потрапить у трубу, бо на зливних отворах немає решіток, наслідки можуть бути непередбачуваними», - бідкається чоловік.

Начальник КВЖРЕП №16 м. Житомира Анатолій Толочко так прокоментував ситуацію з виведеною у стояк «ливньовкою»:

«Кілька років тому таке рішення було прийняте у зв’язку з тим, що взимку люди не зачиняли вхідних дверей у під’їзді, і зливова каналізація замерзала і лопала, і труби доводилось часто міняти. Років 3,5 тому у місті ще працював такий Боровець Микола Петрович, і при ньому було прийняте рішення переключати зливову трубу на стояк каналізації. Нас зобов’язували це робити – під’єднуватися до фекальної каналізації за допомогою пластикових труб, щоб за рахунок тепла, яке виходить, прогрівалася зливова мережа. Це рішення правильне з того боку, що не спричиняє ніяких негативних наслідків, якщо нема втручання людей. Ми закривали виходи на технічний поверх і на покрівлю мільйон раз, люди відпочивають, загоряють, було, що шашлик жарили. Щоб в отвір зливової каналізації не потрапляли сторонні предмети, наші працівники закривають отвори зливової каналізації решітками. Чи є вони там зараз, не готовий сказати», - сказав Анатолій Толочко.

Керівник ЖЕКу запевняє: його підлеглі намагаються тримати систему зливостоків у справному стані.

Анатолій Толочко також повідомив, що на території ЖЕКу №16  є декілька 9-поверхових будинків, в яких труби «ливньовок» виведені на стояк каналізації. Скарг на наслідки потужної зливи, яка пройшла в Житомирі 14 травня, було декілька, каже Анатолій Толочко. В основному люди скаржилися на діряві покрівлі, які потребують капітального ремонту.  

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі на вихідних випала майже місячна норма опадів. 15 травня в одному з будинків на Польському бульварі в Житомирі після зливи затопило одразу п’ять поверхів. Зі слів директора КП «Експлуатація штучних споруд» міської ради Володимира Сидорчука, на капітальний ремонт зливової каналізації Житомира необхідні мільйони гривень.

Труба зливостоку на технічному поверсі, яку підвели до стояка

Мешканці підпирають труби, щоб вони не зіскочили під час сильного дощу

Отвір зливової каналізації на даху

Решіток катма, зате тут "відпочивали"

Усі фото - читача

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі