Влада

Сторони конфлікту навколо Житомирської кондитерської фабрики пообіцяли уникати силових методів

19 May 2016, 09:05

18 травня у кабінеті голови Житомирської облдержадміністрації зібралися представники місцевої влади, силових відомств та керівництво конфліктуючих підприємств, які претендують на Житомирську кондитерську фабрику. 19 травня відповідно до рішення суду працівники ТДВ «ЖЛ» мають зайняти свої робочі місця.

«Є звернення від підприємства ТДВ «ЖЛ» з приводу того, що 19 числа, вони будуть намагатися потрапити на підприємство, відновлювати свої права і на працю, і на майно. Є загроза того, що можливий силовий, знову ж таки, сценарій захоплення фабрики тією чи іншою стороною. Тому ми маємо сьогодні зробити все можливе для того, щоб за круглим столом довести до відома всім сторонам конфлікту за участі і правоохоронних органів, і обласної влади і міської влади те, що все це має відбуватися у правовому ключі і мирним шляхом», – розповів голова Житомирської ОДА Сергій Машковський.

Відповідно до рішення суду, усе майно фабрики, яким останні місяці розпоряджалися «Житомирські ласощі» має бути повернено законним власникам.

«З підприємства нас видаляли, ви ж самі знаєте як. Я звідти на забрала свій власний комп’ютер і ніхто мені його не повернув. Користуватися нашим майном і хоча б потрапити, оглянути наше майно ми не мали змоги протягом півроку. Я сподіваюся, що відповідно до протоколу нам ніхто заважати не буде. ДСО повідомлена про те, що вона охороняє майно, що належить ТДВ «ЖЛ», – зазначила генеральний директор ТДВ «ЖЛ» Тетяна Горобець.

Керівництво ЗАТ «Житомирські ласощі» вважає наміри опонентів безпідставними.

«Такі наміри висловлювалися за останні п’ять місяців уже вшосте. Звичайно, приводу для цього немає і раніше не було. І рішення суду, до яких апелює наш опонент, не витримують критики», – вважає в.о. директора ЗАТ «Житомирські ласощі» Олександр Рогаль.

«Ми сповістили всіх, ми не робили це таємно, як діяли з нами, не вночі, не збираємося заводити спортивних озброєних людей, не збираємося влаштовувати жодних заворушень, ми хочемо працювати на нашому підприємстві, яке нам належить», – запевнила генеральний директор ТДВ «ЖЛ» Тетяна Горобець.

Представник «Житомирських ласощів» доповів, що підприємство успішно працює, виготовляє продукцію та сплачує податки.

«Підприємство виготовило вже 1200 тон продукції на травень місяць заплановано 1500 тон готової продукції», – повідомив Олександр Рогаль.

В свою чергу перший заступник Житомирського міського голови Олексій Ясюнецький зазначив, що роблять вони це на майні ТДВ «ЖЛ».

«Наш департамент державної реєстрації щойно скинув витяг на електронну пошту і ТДВ «ЖЛ» говорить правду, а ви, на жаль, говорите неправду, тому що ці об’єкти зараз зареєстровані за ТДВ «ЖЛ», тому, коли ви робите такі заяви, за свої слова треба відповідати», – зауважив Олексій Ясюнецький.

19 травня опівдні працівники ТДВ «ЖЛ» здійснюватимуть спробу входження на свої робочі місця на Житомирській кондитерській фабриці. За словами представників підприємств, обидві сторони налаштовані уникати силових конфліктів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі