Суспільство

Виконавча дирекція Фонду спростовує інформацію про заблоковані кошти Житомирського соцстраху

20 May 2016, 14:59

Редакція Житомир.info отримала лист від керівництва Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, в якому викладена позиція щодо ситуації в Житомирській дирекції Фонду та спростовується інформація про заблоковані рахунки.

«Виконавча дирекція Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності дійсно перебуває в процесі реорганізації відповідно до Закону «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» № 1105, який прийнято Верховною Радою України.

Відповідно до закону, у Виконавчій дирекції Фонду працює ліквідаційна комісія. Відповідно до ст. 105 ЦК України з моменту створення такої комісії до неї переходять усі повноваження по управлінню справами такої юридичної особи, в тому числі вирішення кадрових питань.

Головою комісії призначено Сітайла Валерія Сергійовича, який внесений у передбачений законом спосіб до ЄДР та має право підпису усіх необхідних документів.

На даний час Житомирське обласне відділення Фонду працює в нормальному режимі і жодного блокування будь-яких існуючих рахунків проведено не було.

В Житомирському обласному відділенні Фонду відбулася зміна директора. Дегліс М.В. більше не обіймає цю посаду. З 19.05.2016 р. обов’язки директора Житомирського відділення Фонду на законних підставах виконує Кисельчук В.П., який внесений як керівник установи до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та має право підпису усіх необхідних розпорядчих та фінансових документів.

Інформація про рейдерське захоплення Житомирського обласного відділення не відповідає дійсності.

Жодних неправомірних дій вчинено не було, усі юридичні дії щодо зміни директора проводилися у присутності правоохоронних органів та ЗМІ. Ніяких «тітушок» біля обласного відділення не було і не могло бути.

Окрім того зазначаємо, що Деглісом М.В. було вчинено ряд кримінально переслідуваних правопорушень, заяви відносно яких зареєстровані та розглядаються в правоохоронних органах.

Зокрема 19.05.2016 р. новопризначений директор Кисельчук В.П. прийшов на своє робоче місце для виконання покладених на нього обов’язків, однак у приміщенні Фонду Деглісом М.В. йому були нанесені тілесні ушкодження середньої тяжкості, факт чого зафіксований лікарями. На місце події були викликані правоохоронні органи для фіксації злочину. Наразі ведеться слідство.

18.05.2016 р. був останній робочий день Дегліса М.В. на посаді директора виконавчої дирекції Житомирського обласного відділення Фонду, однак Дегліс М.В. всупереч закону відмовився передавати печатку та установчі документи відділення Фонду.

Також, в розпорядженні Дегліса М.В. залишилося два службові автомобілі, якими він користується неправомірно до сьогоднішнього дня. Водночас, вказані автомобілі є власністю Фонду та обслуговуються за рахунок коштів Фонду. Виконавчою дирекцією Фонду було повідомлено обласне відділення поліції про цей випадок для прийняття необхідних дій щодо вилучення даних автомобілів із незаконного користування та притягнення до відповідальності винних осіб», - йдеться у листі.

Нагадаємо, вранці 20 травня Микола Дегліс, який не визнає своє звільнення з посади керівника Житомирського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, розповідав журналісту Житомир.info про заблоковані на рахунках відділення Фонду близько 1,5 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі