Влада

Поза політикою і ні на чиєму боці, - новий начальник обласної поліції про своє ставлення до конфлікту на Житомирській кондитерській фабриці

25 May 2016, 16:20

Близько сотні поліцейських 25 травня вишикувалися навколо Житомирської кондитерської фабрики, очікуючи на мітинг працівників ТДВ «ЖЛ». Новий начальник ГУ Нацполіції в Житомирській області В’ячеслав Печененко пояснив журналістам, що кордон поліцейських поставили, щоб уникнути сутичок між сторонами конфлікту.

«Було заявлено сьогодні, що мають бути збори працівників колишніх цього підприємства на 14 годину. Тому на цей час було виставлено підрозділи поліції для забезпечення охорони громадського порядку. Ми не виступаємо ні на якому боці. Наше завдання - спокій в місті і в державі. Підрозділи ГУ Національної поліції в Житомирській області, так як і решта підрозділів знаходяться поза політикою. Наше головне завдання - підтримання громадського порядку, недопущення будь-яких правопорушень. І тому згідно того досвіду і тих подій, що розгорталися навколо фабрики «Житомирські ласощі» підрозділи Національної поліції в Житомирській області приведені до готовності до дій по охороні громадського порядку і підтримання спокою в місті. В зв'язку з тим, що господарські спори вирішуються за допомогою будь-яких правопорушень, було прийняте рішення привести підрозділи поліції у підвищений стан, щоб не допустити повторення в майбутньому таких правопорушень», - зазначив В’ячеслав Печененко.

О 14-й годині до фабрики зійшлося кількасот людей. Вони пояснили, що впродовж кількох місяців кожної середи колектив збирається, щоб обговорити нагальні питання.

«У нас звичайні збори планові. Середа сьогодні, на 14 годину ми збираємося для того, щоб нам розповіли, яка ситуація, яка обстановка. Тому що ми на робочі місця 5 місяців не можемо потрапити», - розповіла працівниця ТДВ «ЖЛ».

Присутніх обурила велика кількість поліцейських, втім мітинг проходив мирно. Невдовзі один із організаторів акції повідомив колективу, що о 15-й годині їх готовий прийняти новий керівник ГУ Нацполіції області і запропонував колективу продовжити зустріч в кабінеті В’ячеслав Печененка.

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі