Влада

Влада Житомира обіцяє якнайшвидше відмінити довідки в дитсадки для здорових дітей

30 May 2016, 13:38

Влада Житомира готова якнайшвидше ввести в дію норму нового санітарного регламенту про відміну довідок в дитсадки, якщо дитина була відсутня не з причини хвороби. 

Про це 30 травня в коментарі Житомир.info розповів заступник мера Житомира з гуманітарних питань Матвій Хренов.

«Нові норми запрацюють, коли всі документи набудуть статусу офіційних, поки це тільки проект. Як тільки вони набувають офіційного статусу, ми це зробимо (відмінимо довідки – ред.), бо це правильно. Адже витрачають час і батьки, і медики, які видають довідки замість того, щоб надавати допомогу тому, кому це необхідно. Тому, як тільки ми отримаємо юридичну можливість це зробити, ми зробимо це одразу», - розповів Матвій Хренов.

Він також додав, що втішений новим регламентом, тому що він спрощує управління дитсадками і дає можливість відкривати приватні садочки. Сказати, скільки приватних ДНЗ потенційно може відкритися у місті, посадовець не береться.

«Це виключно бажання бізнесу. Але цей регламент був створений в першу чергу для того, щоб спростити відкриття приватних дитсадків. Це була позиція міністерства, і я сподіваюся, що це буде спонукати житомирян відкривати приватні садочки, враховуючи те, що міські дитсадки переповнені», - сказав заступник міського голови.

Матвій Хренов також повідомив, що влада Житомира планує звертатися до Міністерства охорони здоров’я з листами про відміну інших довідок та медичних форм, які давно втратили свою актуальність.

Як повідомляв Житомир.info, Міносвіти дозволило батькам не приносити у дитсадок довідку, якщо дитина не хворіла.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі