Влада

Міносвіти дозволило батькам не приносити у дитсадок довідку, якщо дитина не хворіла

25 May 2016, 17:25

З 24 травня 2016 року в Україні скасовується вимога пред’явлення довідки у дитсадок про стан здоров’я дитини, якщо дитина дійсно не хворіла і не має ознак захворювання.

Про це йдеться у новому санітарному регламенті для дошкільних навчальних закладів, затвердженому наказом Міністерства охорони здоров'я України від 24.03.2016 р. і опублікованому в Офіційному віснику України 24 травня 2016 року, - повідомляє прес-служба міністерства освіти і науки України.

«Відтепер після перенесеного інфекційного захворювання приймання дітей до дошкільного навчального закладу дозволяється лише за наявності медичної довідки закладу охорони здоров'я, в якому дитина перебувала під медичним наглядом. Діти після тимчасової відсутності у дошкільному навчальному закладі з інших причин приймаються без медичних довідок за умови відсутності явних ознак захворювання», - інформує прес-служба міністерства.

На своїй сторінці у Facebook київська журналістка й активістка Іванна Коберник написала, що на місці батьків дошкільнят була б невимовно щаслива.

«Затверджено новий санітарний регламент для дитсадків - на місці батьків дошкільнят я була б невимовно щаслива. Бо зізнаюся - поки мої діти ходили в дитсадок, я мусила за 20 гривень купувати їм довідку "здоровий" після кількох днів пропуску, щоб не водити свою здорову дитину сидіти в черзі в районній поліклініці в оточенні реально хворих дітей. Держава змушувала мене займатися корупцією і мені від цього гидко. Ця норма тепер скасована - якщо дитина здорова, скільки б ви не пропустили - довідка не потрібна, якщо в дитини нема явних ознак захворювання», - написала Коберник.

Міністр освіти Лілія Гриневич на своїй сторінці у Facebook також пояснила, що нові норми дозволяють організовувати невеликі приватні дитсадки, і що заборона двоярусних ліжок, вимоги до харчоблоку, прання білизни, висоти пісочниць теж скасовуються.

«Простою мовою це означає, що відтепер стає можливим організовувати невеликі приватні дитсадки, дозволені доставка їжі, двоярусні ліжка, знято вимогу медичних довідок для дітей, якщо дитина не хворіла, пропустила кілька днів і не має ознак захворювання, дозволено організовувати дитсадки в житлових приміщеннях», - написала Гриневич.

Попри це, у новому документі чітко визначені вимоги до чистоти, організації харчування, температурного режиму, освітлення, утримання басейнів, розпорядку дня дитини, - уточнює прес-служба Міносвіти.

Як повідомляв Житомир.info, у житомирські дитсадки вже почали надходити куплені за кошти бюджету миючі засоби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі