Події

Вищий суд поставив крапку в справі про незаконну оренду землі житомирянином Федірком

3 June 2016, 11:17

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ підтримав позицію прокуратури про повернення з незаконної оренди 70 га землі в Житомирській області.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ погодився із позицією органів прокуратури області щодо незаконності надання в оренду 70 га землі у Бердичівському районі. Таким чином, ВССУ залишив без змін ухвалу апеляційного суду Житомирської області та рішення Бердичівського міськрайонного суду, яким задоволено позов прокурора про повернення з незаконної оренди зазначеної земельної ділянки», - інформує прокуратура.

У березні 2016 року прокуратура повідомляла про те, що «за наказом ГУ Держгеокадастру в області у 2014 році житомирянину надано в оренду 70 га землі вартістю майже один мільйон гривень на території Великоп’ятигірської сільської ради, однак угіддя для ведення сільськогосподарського виробництва були надані з порушенням земельного законодавства, без проведення обов’язкової державної експертизи та нормативно-грошової оцінки».

«За принципової позиції органів прокуратури області припинено незаконну оренду земель сільськогосподарського призначення», -  повідомила прокуратура 2 червня.

У прокуратурі області підтвердили, що мова йде про оренду землі житомирянином Андрієм Федірком, колишнім  членом Житомирського виконкому та Громадської ради при ОДА.

Як повідомляв Житомир.info, 26 серпня 2015 року в Бердичівському  суді слухалась справа щодо повернення у власність держави 68 га землі членом Житомирського виконкому та Громадської ради при ОДА Андрієм Федірком. У жовтні 2015 року суд зобов’язав члена Житомирського виконкому Федірка повернути 68 га орендованої державної землі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі