Влада

Житомирські поліцейські відтепер цілодобово патрулюватимуть відрізок траси Житомир-Рівне

3 June 2016, 16:35

Патрульна поліція з 3 червня почала працювати на ділянці Житомир - Рівне. Ця ділянка стала останньою частиною міжнародної траси Київ-Чоп, яку взяла під контроль патрульна поліція. Патрулюватиме тут 7 екіпажів поліції з Житомирської та Рівненської областей.

«56 осіб, 7 екіпажів. І найважливіше, що є все обладнання, яке важливе для хлопців. Це камери, це «Рубіж», це база «Армор», коли можна перевірити правопорушника і це термінал, де можна оплачувати штрафи, тому що комфорт для нас це дуже важливо», - сказала глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, яка особисто приїхала на Житомирщину.

Поліцейські розповіли, в чому полягатиме специфіка їх роботи і які завдання перед ними ставить керівництво.

«На трасу відбирали тих людей, які мають добрі навички водіння автомобілем і знають, які задачі поставлені: потрібно забезпечувати безпеку дорожнього руху, охорону громадського порядку. Ми будемо також миттєво реагувати на звернення громадян, якщо тут будуть траплятися якісь порушення. Надіюсь, що коли заступить сюди патрульна поліція, на трасі буде повний порядок», - розповів інспектор патрульної поліції м. Житомира Віталій Шатохін.

«Перед нами постає задача мати навички першої до медичної допомоги, по роботі з усуненням якихось технічних несправностей, якщо громадянин звернеться до нас з таким проханням. Також, звісно ж будемо патрулювати прилеглі населені пункти і там вже будемо працювати по адмінправопорушенням у сфері громадського порядку», - розповів інспектор патрульної поліції Житомира Сергій Концедайло.

Т.в.о начальника патрульної поліції Житомира Олександр Гуменюк розповів, що кожного місяця будуть проводити ротацію поліцейських, які несуть службу на трасі.

«Ротації будуть, тому що специфіку роботи на автодорозі повинні вміти і розуміти всі працівники патрульної поліції міста Житомира. На зміну буде заступати 8 чоловік, чергування буде здійснюватися в цілодобовому режимі», - розповів Олександр Гуменюк.

Також Хатія Деканоїдзе зазначила, що до кінця року поліцейські патрулюватимуть всі міжнародні траси і траси національного рівня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі