Влада

Міноборони обіцяє врегулювати питання надання статусу учасника бойових дій

9 June 2016, 11:05

Надання статусу учасника бойових дій особам, які залучаються до проведення АТО, буде врегульовано.

Про це 8 червня під час брифінгу повідомив начальник відділу соціальної політики департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України Сергій Кучеренко – інформує Урядовий портал.

На виконання доручення Прем’єр-міністра України, з метою унеможливлення отримання статусу учасника бойових дій особами, які не брали участі у бойових діях та вдосконалення критеріїв його встановлення і Порядку надання розроблено проект Постанови. Змінами до Порядку передбачається надавати статус учасника бойових дій особам у разі залучення їх до проведення АТО на строк не менше, ніж 30 календарних днів, у тому числі за сукупністю днів перебування в районах її проведення.

«Зазначений строк – 30 днів, не застосовуватиметься до осіб, які брали участь у виконанні бойових або службових завдань, в умовах безпосереднього зіткнення, вогневого контакту з противником, проведенні розвідувальних заходів та у разі отримання особами поранення, контузії, каліцтва, що унеможливило подальше виконання ними відповідних завдань», – повідомив Сергій Кучеренко.

За його словами, передбачається розширити повноваження відповідних комісій з ненадання або позбавлення статусу учасника бойових дій військовослужбовців у разі вчинення ними військового адміністративного правопорушення, а інших осіб (працівників, осіб рядового і начальницького складу, осіб зі складу добровольчих формувань) – за вживання спиртних напоїв або перебування у нетверезому стані тощо в період участі в АТО.

Планується поширити його дію на осіб рядового та начальницького складу підрозділів оперативного забезпечення зон проведення АТО Державної фіскальної служби.

Також цей проект Постанови внесено на розгляд Уряду.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області за півтора року 1178 працівників поліції отримали статус учасників бойових дій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі