Влада

У Житомирській області 1178 працівників поліції отримали статус учасників бойових дій за перебування в АТО

3 February 2016, 10:30

У Житомирській області починаючи з 2014 року 1178 працівників поліції отримали статус учасників бойових дій.

Про це інформує ГУ Нацполіції у Житомирській області у відповідь на інформаційний запит Житомир.info.

«Інформуємо, що, починаючи з 2014 року, кількість працівників ГУ Національної поліції в Житомирській області, які отримали статус учасника бойових дій, становить 1178 осіб», - йдеться у відповіді за підписом заступника начальника Миколи Юсковця.

Рішення про надання статусу учасника бойових дій працівникам поліції приймається комісією Міністерства внутрішніх справ з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій працівників органів внутрішніх справ України.

В інформаційному запиті було запитання «Хто з керівників ГУ Нацполіції в Житомирській області, керівників структурних та територіальних підрозділів має статус УБД: прізвище, посада, дата отримання статусу», але поліція цю інформацію не надала, посилаючись на закон про захист персональних даних.

«Згідно зі ст. 32 Конституції України, не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, відповідно до ст. 14 Закону України «Про захист персональних даних», поширення персональних даних про фізичну особу відбувається за згодою суб'єкта персональних даних. Враховуючи викладене, надання Вам запитуваної інформації стосовно прізвищ керівників ГУНП в Житомирській області, які мають статус учасника бойових дій, суперечитиме вимогам чинного законодавства України», - зазначається у відповіді на інформаційний запит.

Як повідомляв Житомир.info, зведені загони працівників УМВС в Житомирській області почали їздити в зону АТО з травня 2014 року: правоохоронці в Луганській області стояли на блокпостах, охороняли правопорядок у населених пунктах та адмінбудівлі. Відрядження в АТО тривали місяць, потім з Житомира виїжджав інший зведений загін. Спочатку загони були з 200 людей, потім кількість поступово зменшувалася, деякі міліціонери їздили на схід по кілька разів. 17-й зведений загін складався з 50 правоохоронців і повернувся до Житомира в листопаді 2015 року.

За інформацією Житомирської ОДА, станом на січень 2016 року в області проживає 7 300 учасників бойових дій, інвалідів війни та членів сімей загиблих військовослужбовців, які брали участь в АТО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі