Влада

На погашення боргів по зарплаті працівникам теплокомуненерго треба 4,3 млн грн, - радник мера Житомира

9 June 2016, 16:17

Міська рада планує зібратися на позачергову сесію, щоб виділити кошти на погашення заборгованості по зарплаті працівникам КП «Житомиртеплокомуненерго» необхідно виділити 4,3 млн грн.

Про це 9 червня в коментарі Житомир.info повідомив радник мера Житомира Юрій Мойсеєв. Він наголосив, що прийнята на початку цього року постанова Кабінету міністрів щодо розподілу коштів, які надходять на поточні рахунки теплокомуненерго, веде до банкрутства теплопостачальних підприємств.

«90% грошей, які попадають на рахунок теплокомуненерго, автоматично ідуть на НАК «Нафтогаз», залишається у теплокомуненерго 9%. На ці відсотки треба заплатити зарплату працівникам, купити паливо, мастила, запчастини. Уже червень місяць і теплокомуненерго вже повинно працювати по підготовці до зими, а де взяти гроші? 4,3 мільйони – це тільки на погашення заборгованості по заробітній платі перед працівниками за квітень і травень. Якщо говорити про зарплату за червень, липень і серпень, і ще треба щось дати на підготовку до опалювального сезону, то ця сума повинна бути не менше 13 мільйонів гривень», - розповів Юрій Мойсєєв.

Він також зазначив, що гроші потрібно виділяти і трамвайно-тролейбусному управлінню.

«Та сама проблема вже є у ТТУ. З однієї сторони – держава не скасувала пільги на перевезення, з іншої – не заклала ні однієї гривні (у держбюджеті) субвенції на компенсацію. Тобто вона (держава) каже: люди, держава вам дарує безплатний проїзд, ми за вас платимо. А з іншої сторони – вони нічого не платять. І сьогодні ТТУ теж приходить з проблемами і проханням – дайте нам грошей. Ми рахували, що на ІІ і ІІІ квартал їм треба близько 18 мільйонів – на зарплату та оплату за електроенергію, бо з 1 березня подорожчала електроенергія і, по прогнозам обленерго, вона повинна ще подорожчати з 1 вересня», - пояснив радник мера.

Гроші для погашення боргів по зарплаті планують виділяти з міського бюджету.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії міської ради 28 квітня цього року депутати проголосували за виділення КП «ЖТТУ» 2 млн 500 тис. грн з міського бюджету на розрахунки за електроенергію та зарплату працівникам.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі