Події

Житомирська податкова міліція викрила комерційне підприємство, яке проконвертувало майже 2 млрд грн

9 June 2016, 18:10

Співробітниками податкової міліції Житомирської області в рамках проведення операції «Рубіж-2016» та супроводження матеріалів кримінального провадження, зареєстрованого за ст. ст. 364 і 212 КК України, викрито протиправну діяльність службових осіб комерційного підприємства.

Про це 9 червня повідомляє прес-служба ДФС України.

«З’ясувалося, що посадовці протягом 2013-2014 років для ухилення від сплати податків під час митного оформлення товарів подали до митних органів недостовірні відомості щодо коду товару «відходи та брухт легованої сталі». Це призвело до ненадходження до бюджету коштів (митних платежів) на суму близько 5 млн. гривень. Загалом протягом 2013-2016 років через розрахункові рахунки суб’єктів господарської діяльності, підконтрольних комерційному підприємству, проконвертовано близько 2 млрд. грн. Ймовірна сума втрат, завданих бюджету, внаслідок такої діяльності складає близько 300 млн. гривень», - йдеться у повідомленні.

У ході проведення оперативно-слідчих дій здійснено 10 обшуків за місцями реєстрації зазначених підприємств та в місцях проживання фігурантів провадження.

«Під час обшуків виявлено та вилучено чорнову бухгалтерію, комп’ютерну техніку, сервери, електронні носії інформації, банківські картки, мобільні засоби зв’язку, 361 печатку підприємств з ознаками фіктивності, в тому числі 10 печаток підприємств-нерезидентів, 2 штампи, 31 факсиміле, 3 системні блоки, 26 ноутбуків, 7 мобільних телефонів, електронні носії інформації, чорнові бухгалтерські документи та записи, рахувальна машина для готівки, грошові кошти в сумі 5 тис. дол. США. На розрахункових рахунках фіктивних підприємств у банківських установах накладено арешт на суму 140 тис. гривень», - інформує податкова міліція.

ДФС наголошує, що слідчі дії ще тривають.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці минулого року схему по ухилянню від податків посадовими особами низки підприємств у різних регіонах держави викрили співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Житомирській області спільно з працівниками Міжрегіонального головного управління ДФС України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі