Влада

Керівник патрульної поліції Житомира розповів, скільки злочинів копи розкрили по «гарячих слідах»

10 June 2016, 14:56

Майже за три місяці роботи патрульної поліції Житомира на лінію «102» надійшло 16 тисяч 893 виклики. Деякі злочини патрульні розкрили по «гарячих слідах».

Про це 9 червня в ефірі програми «Діалоги» на  Житомир.info розповів т. в.о. начальника управління патрульної поліції Житомира Олександр Гуменюк.

«За три місяці нашої роботи на лінію «102» звернень громадян надійшло 16 тисяч 893. Якщо взять поденно, то з початку роботи патрульної поліції в денну зміну надходило близько 80-90 викликів, це на початку роботи, вночі надходило десь 60, 70, 50 в залежності від дня тижня. На сьогоднішній день кількість збільшилась. В денну зміну надходить близько 160, 180 викликів по лінії «102», в нічну зміну 130, 120. Це означає, що в громадян міста Житомира є довіра до роботи патрульних поліцейських…По повсякденним кримінальним правопорушенням, які відбуваються в місті Житомирі, то крадіжок патрульними поліцейськими по гарячих слідах за цей період було 25 крадіжок розкрито, було розкрито 4 грабунки, злочинів пов’язаних з незаконним обігом наркотиків – 36, підробка документів – 8 випадків, незаконне зберігання зброї – 8 випадків, нанесення тілесних ушкоджень – 9 випадків, шахрайство – 3 випадки, незаконне заволодіння транспортними засобами – 2 випадки, хуліганство –6 випадків. Виклики, які надходять де конткретно вказано, що є ознаки кримінального правопорушення: бійки – 343 випадки, грабежів –64, пропала дитина –20 випадків, зґвалтування – 3 випадки, вбивство – 1 випадок, але дякувати Богу, що це не підтвердилося», – зазначив Олександр Гуменюк.

Значна частина викликів по лінії «102» – інформаційного характеру. Однак, є і незвичайні випадки.

«Телефонували діти на лінію «102», гралися м’ячем і м’яч потрапив на дерево, патрульні приїхали, дістали мяч. Був такий дзвінок на лінію «102» громадянин повідомив, що на вулиці помирає собака, але патрульні приїхали на місце і не підтвердилась ця інформація, тварини на місці не було. Це такі звернення більш інформаційного характеру і їх дуже велика кількість. Майже кожен день є такі цікаві і кумедні виклики», – розповів Олександр Гуменюк.

Нагадаємо, 22 березня у Житомирі 229 патрульних поліцейських склали присягу і розпочали роботу.

Як повідомляв Житомир.info, 9 червня у програмі «Діалоги» головний коп Житомира розповів про роботу патрульних, незвичайні виклики та прокоментує резонансні події.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі