Влада

У Житомирі збираються узаконити партнерські стосунки з польським містом

14 June 2016, 11:15

Депутати Житомирської міськради можуть уповноважити міського голову Сергія Сухомлина підписати угоду про встановлення партнерських стосунків у різних сферах між територіальними громадами міст Житомира (Україна) та Битома (Республіка Польща).

Проект рішення сесії Житомирської міської ради «Про укладання Угоди про встановлення партнерських стосунків у сфері культури, науки, освіти, спорту, економіки та діяльності місцевого самоврядування» від 14.06.2016 року розміщений на сайті мерії.

«З метою встановлення дружби та розширення співпраці між територіальними громадами міст Житомира (Україна) та Битома (Республіка Польща) відповідно до ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на підставі Листа про наміри від 02.06.2016 № 4736/20, міська рада має намір:

1. Укласти Угоду про встановлення партнерських стосунків у сфері культури, науки, освіти, спорту, економіки та діяльності місцевого самоврядування між територіальними громадами міст Житомира (Україна) та Битома (Республіка Польща).

2. Уповноважити Житомирського міського голову Сухомлина Сергія Івановича від імені територіальної громади міста Житомир підписати Угоду про встановлення партнерських стосунків у сфері культури, науки, освіти, спорту, економіки та діяльності місцевого самоврядування між територіальними громадами міст Житомира (Україна) та Битома (Республіка Польща)», - йдеться у проекті рішення.

За інформацією у Вікіпедії, Би́том  — місто на півдні Польщі, в Сілезькому воєводстві. Населення на 2010 рік - 181 тисяча осіб. Битом великий транспортний вузол. У ньому перетинаються чотири національні автостради і важливі залізниці.

Як повідомляв Житомир.info, рік тому в Житомирі відкрився центр Люблінського католицького університету ім. Івана Павла ІІ. 2 червня 2016 року у селищі ХорошівЖитомирської області відбувся XIII дитячий фестиваль польської культури «Бо світ – то ми».

Фото документів - з сайту міськради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі