Влада

Житомирська облрада хоче ввести для депутатів голосування «особистим підписом»

14 June 2016, 17:24

До Регламенту роботи Житомирської облради хочуть внести зміни, щоб депутати могли голосувати «особистим підписом».

Проект рішення сесії «Про внесення змін до Регламенту роботи обласної ради VII скликання, затвердженого рішенням обласної ради від 26.11.15 № 17, зі змінами» опублікований на сайті обласної ради 14 червня.

Зміни пропонується внести до статті 56 «Рішення ради приймається відкритим поіменним або таємним голосуванням у порядку, визначеному рішенням ради та цим Регламентом». Зокрема, до способів відкритого голосування «за допомогою електронної системи підрахунку голосів» та «шляхом підняття рук» планують додати ще один.

«Голосування може проводитися особистим підписом депутата з кожного питання порядку денного сесії на окремих аркушах, які пропечатані печаткою «Виконавчий апарат обласної ради» та в яких зазначено три графи: «за», «проти», «утримався», - йдеться у проекті рішення.

Також серед змін – обов’язкове оприлюднення результатів голосування.

«Результати поіменного голосування підлягають обов’язковому оприлюдненню та наданню за запитом відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації». На офіційному веб-сайті ради розміщуються в день голосування і зберігаються протягом необмеженого строку всі результати поіменних голосувань. Результати поіменного голосування є невід’ємною частиною протоколу сесії ради», - зазначається у проекті рішення сесії.

Скрін проекту рішення з сайту облради

Ст.56 у діючому Регламенті роботи обласної ради

Як повідомляв Житомир.info, чергова сесія Житомирської обласної ради відбудеться 21 липня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі