Влада

Мер Житомира відповів на петицію щодо відновлення печер міста

30 June 2016, 10:22

Влада Житомира передбачила кошти на послуги з археологічних досліджень на території міста.

Про це йдеться у відповіді Житомирського міського голови Сергія Сухомлина на петицію щодо «Відновлення печер Житомира і створення на їх базі історичної пам'ятки».

На сайті електронних петицій Житомирської мерії є звернення, яке було стовідсотково підтримано і набрало більше 250 голосів.

Петиція від Юрія Анатолійовича Докійчука була опублікована 7 квітня 2016 року.

«Багатьом житомирянам відомо про існування печер під центральною частиною міста. Дані печери створювались протягом століть і є однією із основних історичних пам'яток і спадщина від наших предків, яка за часів СРСР і новітньої історії України умисно нехтувалась владою міста і держави. Вважаємо, що відновлення Житомирських печер, як пам'ятки історії і архітектури дозволить зробити Житомир привабливим для туристів і служитиме всебічному розвитку міста. Тому просимо створити робочу групу, яка вивчить вже досліджені печери і розробить концепцію їх розвитку і відновлення історичної пам'ятки всеукраїнського значення», – йдеться у тексті петиції.

Необхідну кількість голосів було зібрано до обіду 2 червня, на звернення відповів мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Ваше звернення щодо відновлення та розвитку печер у м. Житомирі, як пам'ятка історії і архітектури, розглянуто. Повідомляємо, що програмою із створення, розроблення містобудівної та проектної документації територій м. Житомира на період 2016-2018 р., затвердженою рішенням міської ради від 16.03.2016 № 165, передбачено кошти на послуги з археологічних досліджень, а саме: Замкової, Петровської, Охрімової гори та територій пам'яток архітектури міста. Після проведення вищезазначених робіт будуть визначені перспективи використання підземних споруд», – відповів міський голова.

Як повідомляв Житомир.info, на початку липня 2015 року на розкопках городища поблизу Коростеня житомирські студенти знайшли давньоруські прикраси, кераміку і наконечники стріл.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі