Події

У Новограді-Волинському через покусаного лисом собаку продовжили карантин

5 July 2016, 17:10

У лютому 2016 року через скаженого собаку у місті Новоград-Волинський Житомирської області оголосили карантин, а майже через 4 місяці, 2 липня, через покусаного лисицею пса було вирішено подовжити карантинні заходи.

Про це повідомляє прес-служба Новоград-Волинської міської ради.

«2 липня у конференц-залі Будинку рад, під головуванням заступника міського голови Л.В. Шутової, відбулося засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Новоград-Волинській міській раді. Приводом для проведення зібрання став випадок нападу лисиці на сторожову собаку, який трапився 19 червня на території «Відділення відновлювального лікування» по вул. Житомирська, 91. Згідно акту від 22.06.2016 року Житомирської регіональної державної лабораторії ветмедицини про результати дослідження патологічного матеріалу (головний мозок знаходився в стадії загнивання і непридатний для проведення досліджень на сказ), захворювання на сказ не виключається», - йдеться у повідомленні.

В. о. начальника управління Держпродспоживслужби в Новоград-Волинському районі О.С. Коваль доповів, що з 17 лютого 2016 року на території міста було оголошено карантин у зв’язку із виявленням випадку сказу собаки по вул. Західній, однак заходи щодо ліквідації вогнища захворювання тварин на сказ на даний час виконані не повністю. До того ж, відсутня вакцина для тварин, яка надходила за рахунок державного бюджету, а купувати вакцину по 20 грн за дозу люди відмовляються.  

Зі слів Олександра Коваля, за 6 місяців поточного року з приводу покусів тваринами, в тому числі бродячими собаками та котами, до ветлікарні Новограда-Волинського звернулася 71 особа. У травматології міськрайТМО кажуть, що протягом року у відділення надходить близько 300 звернень від громадян про покуси тваринами, а антирабічної вакцини взагалі немає.

«Однак є домовленість з м. Володар-Волинським про доставку в місто 6 доз вакцини», - йдеться на сайті.

Прес-служба також зазначає, що на розгляд засідання сесії Новоград-Волинської міськради, яке відбудеться 21 липня, виноситься проект рішення «Про внесення змін до статуту комунального підприємства» («Новоград-Волинськжитлосервіс»), відповідно до якого підприємство займатиметься також регулюванням кількості безпритульних тварин.

За результатами засідання було прийнято рішення про продовження карантинних обмежень по місту та необхідність звернутися до депутатів міськради з листом про виділення коштів для закупівлі вакцини проти сказу для тварин і людей.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2016 року у Новограді-Волинському через скаженого собаку оголосили карантин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі