Події

У Новограді-Волинському через скаженого собаку оголосили карантин

19 February 2016, 12:24

На території міста Новоград-Волинський Житомирської області у зв’язку з випадком сказу собаки з 17 лютого оголошений карантин на 2 місяці.

Про це повідомляє прес-служба Новоград-Волинської міської ради.

У зв’язку із виявленням 15 лютого 2016 року по вулиці Західній випадку сказу собаки, який підтверджений експертним висновком Житомирської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини, в місті скликали надзвичайну протиепізоотичну комісію.

Члени комісії відзначили, що перший випадок сказу в місті був зареєстрований ще 26 січня цього року по провулку Тельмана. Дикий лис напав на домашніх собак. Однак патологічний матеріал дикої тварини не досліджувався у зв’язку із неможливістю його відбору, - повідомляє прес-служба.

«Сказ має інкубаційний період від 1 місяця до 1 року, тому ми знаходимося на «пороховій діжці». Коли і де очікувати наступного випадку, ніхто не може передбачити, але, однозначно, цей процес пов’язаний з дикими тваринами. І можна припустити, що саме та околиця міста, яка знаходиться неподалік лісопаркової зони, є осередком захворювання диких тварин на сказ. Оскільки і в першому і в другому випадку мешканці міста бачили лисицю», - розповів начальник відділу з питань цивільного захисту населення Новоград-Волинської міської ради Олександр Мельник.

Також виявилося, що у місті спостерігається брак антирабічної вакцини – її вже півтора роки не завозять з Росії. Комісія вирішила розглянути всі потенційно можливі варіанти доставки вакцини з території сусідніх держав: звернутися за допомогою до міст-побратимів з Білорусі, Грузії та Польщі, а також направити листи до Міністерства охорони здоров’я України та управління охорони здоров’я Житомирської ОДА для вирішення питання вакцинації населення.

За словами першого заступника Новоград-Волинського міського голови Сергія Колотова, на даний час у місті нараховується велика кількість безпритульних собак та котів, які несуть велику загрозу для населення. Відповідним управлінням було дане завдання прискорити, наскільки це можливо, виготовлення проектно-кошторисної документації для подальшого облаштування притулку для утримання бездомних тварин з переведенням його в комунальну власність.

Упродовж двох місяців у Новограді-Волинському заборонено торгівлю живими тваринами, а також проведення виставок та видовищних заходів із залученням тварин.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області оголошено карантин на 40 днів через африканську чуму, а Романівська селищна рада в Житомирській області «полякала» людей відловом та умертвінням тварин, які гуляють без господарів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі