Влада

Цього року на стажування до Польщі поїдуть четверо вчителів з Житомирської області

5 July 2016, 17:50

Представники влади Житомира та області 5 липня зустрілися з делегацією Нижньосілезького воєводства Республіка Польща. Результатом зустрічі стала домовленість про стажування учнів, студентів та вчителів польської мови з Житомирської області в навчальних закладах Нижньої Сілезії.

Про це повідомляють на сайті Житомирської облдержадміністрації.

«Основною темою зустрічі стало обговорення можливостей співробітництва між Житомирською областю та Нижньосілезьким воєводством. Співрозмовники виявили інтерес до активізації двостороннього політичного діалогу та поглиблення співпраці у сферах освіти та культури. Зокрема, було досягнуто домовленостей щодо обміну учнями, студентами та вчителями з метою підвищення рівня освіти. За домовленістю між Житомирським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти та Вроцлавським Центром підвищення кваліфікації вчителів у вересні-жовтні 2016 року відбудеться стажування вчителів польської мови Житомирщини у навчальних закладах Нижньої Сілезії», – йдеться в повідомленні.

У коментарі Житомир.info проректор Житомирського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Микола Сюравчик розповів, що цього року на стажування до Польщі поїдуть четверо вчителів польської мови з Житомирської області.

«Сьогодні така зустріч була без підписання всяких документів, а в квітні інститут післядипломної педагогічної освіти підписав угоду про співпрацю із Центром підвищення кваліфікації вчителів у Вроцлаві. Серед питань про які ми там домовились, є в тому числі і обмін вчителями. Поки в цьому році мова йде про те, що чотири вчителі української мови із Нижньої Сілезії приїдуть до нас на стажування на декілька днів, і чотири вчителі польської мови поїдуть до них на стажування. В перспективі мова йде про обмін вчителями історії. Вчителів української мови у воєводстві не багато – лише 9, в той час як у нас вчителів польської мови більше 30. В нас є інтерес до польської мови, тому що перспектива навчання в Польщі дітей цікавить», – зазначив Микола Сюравчик.

Завдяки українсько-польській співпраці 12 дітей з Бердичівського району вже відвідали з навчальною поїздкою Польщу.

«В умовах цієї співпраці вони в Нижній Сілезії вже другий рік проводять конкурс на знання історії України серед своїх школярів, і запропонували щоб ми проводили такий же конкурс на знання польської мови. Тому в цьому році діти в Бердичівському районі готували дослідження по історії польської мови, і 12 дітей наших поїхали в Нижню Сілезію, і були протягом тижня там з навчальною поїздкою, а потім 12 дітей із Нижньої Сілезії приїхали сюди і були з екскурсіями і в Києві, і в Житомирі», – розповів. Микола Сюравчик.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі збираються узаконити партнерські стосунки з польським містом Би́том.

Фото з сайту Житомирської ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі