Місто

Житомирські ОСББ не хочуть укладати колективні договори на вивіз сміття

6 July 2016, 13:13

Близько 26 голів ОСББ Житомира прийшли 6 липня на засідання виконавчого комітету міської ради та виступають проти погодження попереднього рішення членів виконкому щодо укладення колективного договору на вивіз сміття.

«Члени виконкому лобіювали рішення, яке дало більше можливостей надавачам послуг на вивіз сміття. На ОСББ перекладають проблему вивозу сміття. Тобто, за цим рішенням тариф платежів за вивозу сміття складається не з людини, а з квадратного метру. Це порушення закону», - сказав Валерій Арушанян.

Зі слів голови асоціації ОСББ «Жито-Мир» Ігоря Скоропада, існує закон, в якому сказано, що вивіз твердих відходів - це окрема послуга, і це не може бути колективний договір.

«ОСББ має право вибору», - резюмував голова асоціації.

Голови житомирських ОСББ просили членів виконкому скасувати попередній проект рішення про колективний договір на вивіз сміття.

Після більш ніж годинної суперечки члени виконавчого комітету вирішити зібрати голів ОСББ, розповісти про відповідальність за невивіз сміття, потім відмінити попереднє рішення і дати в можливість в рамках чинного законодавства укладати договори на вивіз відходів.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі збираються ліквідувати десять комунальних ЖЕКів і залишити лише два. А ще - закупити близько 400 урн для сміття і штрафувати людей за бички та папірці на вулиці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі