Місто

У Житомирській мерії слухали жителів Корбутівки, які протестують проти будівництва Тетерівського бульвару

6 July 2016, 11:52

На засідання виконавчого комітету у Житомирі 6 липня прийшли жителі вулиці Чуднівської на Корбутівці, які виступають проти будівництва так званого Тетерівського бульвару, який має складатися з 24 висотних будинків.

«У нас виникли спірні питання, і ми прийшли послухати міську раду, аби нам розповіли, як має застроюватися наша земельна ділянка, наша земельна зона, і хочемо розповісти іншим», - сказала місцева жителька.

Мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив, що на Корбутівці виділені 4 ділянки під забудову.

«Наша проблема у тому, що ми спочатку робимо, а потім розповідаємо. У 2013-2014 роках прокуратура повернула цю ділянку у власність міста. Там є 4 ділянки. Сесія виділила ці ділянки під забудову, перше: під будівництво реабілітаційного центру для дітей місії в Україні, внизу - база водних видів спорту, третє - це дитсадок на 240 місць, і набережна зона», - сказав Сухомлин.

Людям, як і обіцяли, візуалізували майбутню забудову, пояснюючи, де і що будуватиметься, однак населення виступає проти будь-якого будівництва.

«Коли буде виготовлена проектно-кошторисна документація і там буде все розписано, де і що буде, документ буде виставлений на обговорення громадськості», - сказав заступник міського голови Олександр Фещенко.

Члени виконавчого комітету вирішили, що дадуть доручення створити робочу групу, на якій розглядатимуться питання підводу комунікацій, можливої відсутності належних документів та можливості будівництва взагалі.

Детальніше про подію дивіться у нашому сюжеті

Як повідомляв Житомир.info,  1 липня в Житомирі на Корбутівці жителі влаштували акцію протесту проти будівництва багатоповерхівок у «зеленій зоні» та змусили забудовника припинити роботи. Перший заступник мера Житомира Олексій Ясюнецький пообіцяв людям зробити візуалізацію забудови Тетерівського масиву на виконкомі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі