Влада

Житомирська область - у трійці областей, де виявили найбільше порушень у дитячих оздоровчих закладах

29 July 2016, 17:35

У Житомирській області поряд з Івано-Франківською та Кіровоградською областями виявлений найвищий відсоток порушень у закладах відпочинку та оздоровлення дітей.

Про це 28 липня повідомив сайт Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

«За даними територіальних органів Держпродспоживслужби, протягом липня 2016 року був відкритий 461 заклад оздоровлення та 275 закладів відпочинку. Порушення вимог санітарного законодавства встановлено у 648 (7,5%) закладах, найвищий відсоток порушень виявлено у Івано-Франківській (31%), Кіровоградській (17%) та Житомирській (14%) областях», - йдеться у повідомленні.

Також у Житомирській області встановлено найнижчий в Україні відсоток виконання норм харчування у закладах оздоровлення дітей – усього 76%.

Основними порушеннями, які були встановлені під час обстежень закладів, Держспоживслужба називає: невідповідність вимогам санітарного законодавства питної води та показників безпеки харчування, порушення вимог до утримання територій, порушення санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів на харчоблоках, відсутність супровідних документів, що підтверджують безпечність та якість харчових продуктів, порушення маркування, технології приготування страв, організації питного режиму, порушення правил зберігання харчових продуктів, умов транспортування тощо.

«Залишається проблемним питання забезпечення повноцінного харчування. Виконання норм харчування практично виконувалося і в середньому складало у закладах оздоровлення – 97 %, у закладах відпочинку на базі загальноосвітніх навчальних закладів – 91%. Найнижчий відсоток виконання норм харчування встановлено у закладах оздоровлення у Житомирській області – 76 % та Черкаській області – 80-85 %, у закладах відпочинку - Херсонська область – 83 %, Дніпропетровська область – 84 %», - інформує прес-служба Держпродспоживслужби.

«Щодо матеріально-технічної бази закладів оздоровлення та відпочинку, то станом на кінець липня місяця поточного року не мали централізованого або локального каналізування (каналізовані на вигріб) 165 (36%) закладів оздоровлення та 85 (31%) закладів відпочинку, не було забезпечено гарячим водопостачанням 28 (6%) закладів відпочинку; працювали на привозній воді – 15 (3,2%) закладів оздоровлення закладів відпочинку», - зазначає сайт.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році батьки житомирських дітей скаржилися на умови перебування у таборі «Корчагінець» Чуднівського району. У лютому 2016 року два дитячих оздоровчих табори у Житомирській області вибороли нагороди на всеукраїнському конкурсі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі