Влада

Порошенко у Житомирі порадив місцевій владі самій платити за перевезення пільговиків

2 August 2016, 13:59

Президент Петро Порошенко визнав проблему компенсації за перевезення громадян пільгових категорій, але порадив влади на місцях знаходити кошти у місцевих бюджетах, які перевиконані більш ніж на 40%.

Про це Порошенко сказав 2 серпня під час візиту в житомирський учбовий центр ВДВ, відповідаючи на запитання Житомир.info щодо компенсації з державного бюджету за перевезення громадян, яким пільговий проїзд гарантований державою.

«Ця проблема дійсно існує, але я не можу погодитися з тим, що місцеві бюджети не впораються з тими проблемами, які є. Я хочу, навпаки, наголосити: я вчора спілкувався з представниками Міністерства фінансів – в нас цього року на 43% перевиконання місцевих бюджетів. Саме за рахунок того ресурсу, яким ви в плані децентралізації, в тому числі і бюджетної децентралізації, дали на місця. І, відповідно, в 2015 році було більш як 40% перевиконання. Можу сказати, що в порівнянні з 2014 роком місцеві бюджети зросли в два рази. І я би дуже хотів, щоб усі мешканці це відчули, що у місцевої влади з’явилося в два рази більше грошей, щоб вони їх не тримали на рахунку, не тримали на депозитах, а щоб будували дороги, будували освітлення, щоб дотували проїзд. І щоби кожен мешканець відчув, що на сьогоднішній день в два рази більше можливостей у місцевої влади зробити життя громадян кращим», - сказав Петро Порошенко.

Як повідомляв Житомир.info, губернатор Сергій Машковський в інтерв’ю говорив, що в Житомирській області є близько 380 тисяч людей пільгових категорій, яким закон гарантує пільги на проїзд, але в державному бюджеті компенсація не передбачена.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі