Влада

Парад – це прекрасна можливість продемонструвати шану та повагу українським військовим, – президент у Житомирі

2 August 2016, 15:59

2 серпня під час візиту в житомирський учбовий центр ВДВ президент України Петро Порошенко відповідав на запитання журналістів про загострення бойових дій під час свят, і в тому числі, під час параду на День Незалежності у 2014 році.

«У нас трагедія відбулася не тому, що ми парад проводили, а тому що агресор вторгся на нашу землю. І коли тисячі й десятки тисяч військовослужбовців регулярних збройних сил Російської Федерації вторглися до нас, то спроба знайти будь-які інші причини – це «перекладання з хворої голови на здорову». Ми завжди маємо про це пам’ятати, що у нас є внутрішні конфлікти, як дехто намагається називати це, ні причини там ті чи інші, а у нас є агресія проти незалежної,суверенної України, збройна агресія Російської Федерації, яка була розпочата саме тоді. І в цьому є головна причина. А тепер щодо техніки: ви зможете двадцятого (серпня - ред.) самі переконатися, що вся техніка, яка має бути на фронті – вона буде знаходитися на фронті. Більше того, значна частина техніки прямо перед Днем Незалежності буде безпосередньо в зоні АТО передана у війська. Але разом з тим, ніхто не забере право українського народу віддавати шану, повагу українським військовим. І військовий парад – це якраз прекрасна можливість для того, щоб це продемонструвати. Я наголошую на тому, що Україна має чим пишатися – своєю армією і своїми збройними силами, і військовий парад – це гарна нагода це продемонструвати. Україна має зміцнювати єдність, має зміцнювати патріотизм, і військовий парад - це є гарна місія і гарна подія для того, аби це продемонструвати», – сказав Петро Порошенко.

Як повідомляв Житомир.info, 2 серпня президент Порошенко прилетів у Житомир вручати десантникам нагороди та ключі від квартир.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі