Місто

Біля Житомирської міськради встановили першу в місті комунальну велопарковку

4 August 2016, 11:29

Велопарковку, яка може вмістити щонайменше 6 велосипедів, 4 серпня почали встановлювати на вулиці Михайлівській біля приміщення Житомирської міської ради.

Процес контролюють представники управління транспорту і громадської організації «ВелоЖитомир».

«Сьогодні ми встановлюємо першу в Житомирі велопарковку комунальну за підтримки міської ради. Це типова така, проста парковка, яка зручна, займає мало місця, дешева у виготовленні. Багато людей їздять на велосипедах, прикріплюють їх біля лавочок. Думаю, парковка буде зручною, і велосипеди не заважатимуть людям», - розповів представник ГО «ВелоЖитомир» Антон Клименко і показав проект: конструкції встановлять під кутом 45 градусів, одночасно тут можна буде залишити щонайменше 6 велосипедів.

«Конструкція П-продібна, хороша якість металу, зварного шва. Ті, хто виготовляли, постаралися на славу. Будемо бачити в процесі експлуатації, як себе фарба буде вести, і так далі. Ціна доволі прийнятна - в районі 350 грн за одну конструкцію. Тут їх буде три. Сподіваємося, що житомиряни оцінять і побачать найближчим часом велику кількість велопарковок у нас по Житомиру», - сказала начальник управління транспорту і зв'язку Житомирської міської ради Вікторія Климчук-Побережник.

Нагадаємо, велопарковки для Житомира виготовляє ТОВ «Група Венето», зареєстроване в Черкасах.

Як повідомляв Житомир.info, 1 серпня в Житомир надійшла перша партія велопарковок, тендер на закупівлю яких був проведений у червні 2016 року. Наступного дня заступник міського голови Житомира Дмитро Ткачук заявив, що парковки з першої партії принципово не стоятимуть біля мерії. Будівля мерії є в переліку 40 адрес, де розміщатимуть комунальні велопарковки. У червні 2016 року голова фракції «Батьківщина» Любов Цимбалюк соромила Дмитра Ткачука за велосипед перед дверима міської ради. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі