Економіка

Бердичівський пансіонат для престарілих зекономив більше 2 тис. грн на консервах та оселедцях

4 August 2016, 17:21

Бердичівський геріатричний пансіонат Житомирської обласної ради збирається придбати через систему електронних закупівель 140 кілограмів оселедців і 600 банок рибних консерви для потреб постояльців.

Результати проведених у липні 2016 року онлайн-аукціонів викладені на сайті ProZorro.

Так, за оселедці збиралися заплатити 6440 грн, а за 250 банок сардин з додаванням олії та 350 банок бичків у томатному соусі – 7850 грн, однак після проведеного аукціону ціну вдалося зменшити загалом на 2090 гривень.

За результатами тендерів консерви у пансіонат доставить житомирська фірма «Меркурі-Плюс», оселедці – ФОП Ткач Юрій Юрійович з села Зарічани Житомирського району.

У технічних вимогах вказано, що банки консерв мають бути чисті, без деформації, етикетка – ціла, міцно приклеєна, без забруднень та з чітким текстом. На поверхні банок не повинно бути темних плям, здуттів. Куски чи тушки риб цілі, нерозвалені, правильної форми, із шкірним покровом типового кольору, консистенція – щільна. При обережному перекладанні шматки риби повинні зберігати форму. На партію  повинен бути паспорт якості, завірений мокрою печаткою постачальника.

Оселедець солений має бути 1 ґатунку (кращої якості – ред.), природного забарвлення, з чистою поверхнею, без зовнішніх пошкоджень. Тара,  в якій надходить  оселедець, повинна мати  кришки. Тара  і кришки повинні бути виготовлені з матеріалів, які мають  позитивний  висновок  державної  санітарно-епідеміологічної експертизи  для  контакту  з продуктами харчування.

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2016 року ЦМЛ №1 м. Житомира зекономила близько 19 тисяч гривень на придбанні засобів догляду та гігієни через систему ProZorro, а нещодавно вдалося закупити комп’ютери для шкіл Житомира за ціною, що на 2 млн грн нижча від очікуваної.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі