Суспільство

У Житомирській області зростає кількість опорних шкіл – їх уже 9

9 August 2016, 17:14

Станом на 8 серпня в Житомирській області створено 9 опорних шкіл.

Про це 9 серпня повідомляє сайт управління освіти і науки Житомирської облдержадміністрації.

«У Житомирській області активно реформується загальна середня освіта. На даний час створено 9 опорних шкіл, і це далеко не межа, адже згідно плану опорний заклад планується створити в кожному районі та ОТГ. Опорний навчальний заклад – це ефективний спосіб знизити витрати на фінансування закладу, при цьому значно підвищуючи рівень надання освітніх послуг. Новостворені заклади мають добру матеріально-технічну базу, кадровий потенціал. До закладу шкільними автобусами буде здійснюватися підвіз старшокласників з малокомплектних шкіл, де вони зможуть продовжити навчання та отримати повну загальну середню освіту та кращих вчителів», - інформує управління.

«Останні роки показали, що кількість учнів у сільських малокомплектних школах стає все менша. Навчальні корпуси побудовані ще в 90-ті роки і потребують капітальних ремонтів. Рівень знань у дітей також не на достатньому рівні, оскільки не вистачає педагогів та якісної матеріально-технічної бази, що стало видно по результатам ЗНО у цьому році», - цитує сайт начальника управління освіти і науки ЖОДА Вадима Калініна.

Опорні школи створюються на базі кращих ЗНЗ району. Такі заклади будуть відремонтовані, оснащені необхідним інвентарем для навчання та відпочинку, у тому числі новими кабінетами фізики, хімії. Навчати дітей будуть кваліфіковані викладачі. Кожна опорна школа буде мати свої філії, - зазначають на сайті.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2016 року в Житомирській області відібрали першу опорну школу для «пілотного» проекту. У травні визначили 4 опорні школи. Нещодавно стало відомо, що 6 опорних шкіл області в  рамках угоди Міністерства освіти і науки України з Урядом Китайської Народної Республіки отримають 90 нових комп’ютерів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі