Влада

Влада Житомира відповіла на петицію щодо будівництва льодової арени і планує винести питання на сесію

11 August 2016, 16:17

Житомирська влада вивчає питання про залучення коштів Державного регіонального розвитку для будівництва льодової арени.

Про це йдеться у відповіді заступника Житомирського міського голови Матвія Хренова на петицію «Будівництво льодової арени у м. Житомирі».

На сайті електронних петицій Житомирської мерії є звернення, яке було стовідсотково підтримано і набрало більше 250 голосів.

Петиція Ірини Дмитрівни Устимович була опублікована на сайті Житомирської міськради 29 квітня 2016 року, і 19 липня отримала необхідну кількість голосів.

«Фігурне катання та хокей в Житомирі – досить молоді види спорту, які зараз набирають популярності серед населення. Наші фігуристи неодноразово ставали переможцями аматорських змагань та мають великі прагнення щодо подальшого вдосконалення своїх умінь. Для підростаючих житомирян фігурне катання стало невід’ємною частиною життя. Ще у місті є багато людей різного віку, які відвідують ковзанку для власного задоволення. Хокей також дуже популярний у Житомирі.

Зараз у місті немає ЖОДНОЇ ковзанки. У різні роки їх було три (комерційні): «Плаза», «ФОК» - зливався два рази (перший раз під супермаркет, другий – з 2016 р. переобладнаний під поле для футзалу) і «Глобал Ice» - двічі ставав батутним комплексом, закриття було 3 квітня 2016 р. Все це дуже гальмує розвиток, тому що тренування мають бути постійними (і влітку також!). Ці види спорту можуть просто зникнути! Для подальшого розвитку мешканцям Житомира вкрай необхідна льодова арена, яка буде підтримуватися міською владою», – йдеться у тексті петиції.

«Розглянувши Вашу петицію щодо будівництва льодової арени у м. Житомирі виконавчий комітет міської ради повідомляє наступне. Насамперед, дякуємо Вам за небайдуже ставлення до розвитку зимових видів спорту, зокрема фігурного катання та хокею, у нашому місті. У зв’язку з тим, що будівництво та утримання спортивної споруди з штучним льодом потребує значних фінансових ресурсів наразі вивчається питання залучення для будівництва льодової арени коштів Державного регіонального фонду розвитку», – йдеться у відповіді на петицію.

На сайті електронних петицій Житомирської міськради з’являється ще одна відповідь датована 1 серпня, але вже від мера міста Сергія Сухомлина.

«Електронна петиція стосовно щодо будівництва льодової арени у м. Житомирі прийнята до розгляду. Відповідно до вимог ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян» та п. 8 ст. 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» електронна петиція буде внесена на розгляд сесії міської ради», – відповів Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, 2 квітня на льодовій арені «Глобал ICE» в Житомирі вихованці Української Федерації фігурного катання на ковзанах провели показові виступи у зв'язку із закінченням тренувального сезону і закриттям ковзанки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі