Влада

У Житомирському університеті розповіли про нових студентів-журналістів та «кілерів освіти»

12 August 2016, 16:10

За підсумками вступної кампанії 2016 року,  на спеціальність «Журналістика» до Житомирського державного університету імені Івана Франка вступили 65 осіб.

Про це 11 серпня повідомили у спільноті «Журналісти, рекламісти та видавці Житомирщини» у мережі Facebook.

«Фінішувала вступна кампанія до вищих навчальних закладів. Своїми успіхами можуть поділитися викладачі кафедри видавничої справи, редагування, основ журналістики та філології Житомирського державного університету імені Івана Франка. Ретельна профорієнтаційна робота протягом року довела, що успіхи попередніх років невипадкові. У цьому році студентами-журналістами стали 65 чоловік. Це третій показник по університету серед інших спеціальностей. Усі 65 студентів - контрактники (це другий показник по ВНЗ)», - йдеться в повідомленні.

У дописі також нарікають на «кілерів вищої освіти», які прийняли рішення забрати у вузів частину бюджетних місць.

«Шкода, що не було виділено жодного державного місця. Звісно, можна нарікати на систему, яка позбавила найбільш талановитих студентів права на безкоштовне навчання. Але ця система має конкретне ім’я особи чи осіб, які прийняли таке ганебне рішення. Незважаючи на цих кілерів вищої освіти, більше 10 абітурієнтів відмовилися від державних місць в інших ВНЗ і прийняли рішення здійснити свою мрію: стати журналістами, рекламістами, видавцями. Ще 5 абітурієнтів, хоча й мали високі рейтингові бали, подали заяву лише на спеціальність "журналістика" в ЖДУ», - зазначають у дописі.

Також у ЖДУ втішаються з того, що з 117 абітурієнтів, які писали творчий конкурс, 65 стали студентами, тобто 56%.

«Це надзвичайно високий показник. Вперше в історії інституту філології та журналістики ЖДУ на першому курсі кількість студентів-журналістів перевищуватиме кількість філологів», - повідомили в соцмережі.

Як повідомляв Житомир.info, за результатами цьогорічної вступної кампанії до вищих навчальних закладів Житомира на державну форму навчання вступили понад 2,5 тисячі абітурієнтів.  У ТОП-10 спеціальностей за кількістю бюджетників – освітяни, фінансисти та технарі. Торік у ЖДУ ім. І. Франка відкрилася спеціальність «Реклама та зв’язки з громадськістю».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі