Місто

Сухомлин каже, що в кожній житомирській школі буде обладнано по 2 комп’ютерних класи

17 August 2016, 11:05

У кожній школі Житомира планують обладнати по два комп'ютерних класи.

Про це житомирський міський голова Сергій Сухомлин повідомив 17 серпня під час засідання виконкому.

«Не буду говорити про ремонти у школах. Але один факт, маленький факт: для шкіл у нас закуплено 320 комп'ютери і 32 мультимедійні дошки. Ще 296 комп'ютери плануємо отримати. Тобто, зможемо мати по два комп'ютерних класи на кожну школу», - сказав Сухомлин.

У своєму блозі на Житомир.info заступник міського голови Матвій Хренов зазначає, що житомирські школи додатково отримають від Міністерства освіти й науки 296 комп’ютерів.

 

«Стосовно технічного забезпечення, то мультимедійні дошки і комп’ютери вже встановлюються і першого вересня школи матимуть оновлені комп’ютерні класи. Плюс від Міністерства освіти житомирські школи отримають додатково 296 персональних комп’ютерів. Комп’ютери розподіляються через область. Наразі триває робота з депутатами міської ради по виділенню коштів на закупівлю та встановлення програмного забезпечення для цих ПК, згідно рекомендацій МОН. В цьому році більшість шкіл міста для навчальних потреб отримають повноцінні комп’ютерні класи, а школи з великою кількістю учнів навіть по 2 класи з новими ПК. Кожна школа отримає по мультимедійній дошці. Такий крок – необхідність, бо у більшості шкіл комп’ютери вже давно застаріли. Встановлення техніки вже розпочато», - написав Хренов 17 серпня.

Як повідомляв Житомир.info, школи Житомирської області мали отримати від КНР 834 комп’ютери, а Microsoft - забезпечити їх ліцензійними програмами. На комп’ютерах для шкіл влада Житомира зекономила більше 2 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі