Влада

Влада Житомира сподівається на повернення до міста компанії, яка за рік могла б сплатити в бюджет 15 млн грн

17 August 2016, 16:07

У зв’язку з тим, що торгова компанія «Мегаполіс–Україна», що вважається лідером за сплатою акцизного податку до місцевих бюджетів, минулого року припинила діяльність на території міста Житомира, бюджет обласного центру втратив близько 15 млн грн.

Про це заявив житомирський міський голова Сергій Сухомлин 17 серпня під час засідання виконкому.

«Ми проводили нараду з податковою, переглянули дані і не віримо тим показникам, які дають газові заправки у вигляді звітності. 300 літрів реалізації газу на добу – це просто смішно. А все це призводить до того, що міський бюджет не отримує достатньо великі суми. Основні втрати були від того, що компанія «Мегаполіс», внаслідок діяльності податкової інспекції, минулого року пішла з міста Житомира. Сумарно, за ними підрахунками, компанія могла дати в міський бюджет близько 15 млн грн на рік у вигляді акцизного податку. Ми провели переговори, відпрацювали всі нюанси. У мене була зустріч із генеральним директором компанії «Мегаполіс» – ми дійшли домовленості, що ця компанія повертається до Житомира з реєстрацією, сплатою акцизного податку у нашому місті. Тому будемо сподіватися, що у другому півріччі ця ситуація вирівняється», – прокоментував Сухомлин.

Зі свого боку, директор департаменту бюджету та фінансів міськради Сергій Гаращук повідомив про намір мерії отримати надходження від акцизного податку, сплаченого компанією, вже до кінця серпня цього року.

«Ми розглядали підсумки виконання бюджету за перший квартал і, разом з тим, приділяли увагу підсумкам за п’ять місяців. За результатами виконання бюджету було помічена одна-єдина негативна тенденція – невиконання акцизного податку. Разом з тим було проведено ряд зустрічей із податковою інспекцією, це питання опрацьовувалося й на колегії департаменту фінансів обласної адміністрації. Звернуто увагу на цю проблему – і, сподіваємося, що в другому півріччі покращиться стан виконання (бюджету) за цим джерелом. Уже є інформація про те, що «Мегаполіс», який припинив діяльність на території міста в минулому році, відновлює свою роботу, і сподіваємося, що на кінець поточного місяця вже після декларування отримаємо певні надходження», – пояснив Гаращук.

За інформацією порталу Zaxid.net, у 2014 році ТОВ «Торгова компанія «Мегаполіс-Україна» перерахувала до бюджетів різних рівнів 830 млн грн, а за перше півріччя 2015 року – 650 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2016 року Сергій Гаращук також акцентував на падінні акцизу на тютюн, як на одній із негативні тенденцій виконання міського бюджету за перший квартал.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі