Влада

Житомирську фірму змусили спалити рекламні листівки, які вводять в оману покупців дверей та вікон

20 August 2016, 12:54

Житомирське товариство «Двері Полісся» виконало рекомендацію обласного відділення Антимонопольного комітету України і знищило партію листівок з оманливою рекламою своєї продукції.

Про це Житомир.info 19 серпня повідомила прес-служба Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

«Житомирським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України в діях ТОВ «Двері Полісся» виявлено ознаки порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції, у вигляді поширення інформації, що вводить в оману.

Як встановлено відділенням, дії, які полягають у повідомленні безпосередньо невизначеному колу осіб в рекламних листівках неповних відомостей, а саме: розміщення формулювань «знижки до 30 %», «акційна ціна 2999грн», «акційна ціна 145грн», «гарантія до 30 років» за відсутності інформації щодо дати початку і закінчення знижки цін на продукцію, співвідношення розміру знижки до попередньої ціни реалізації товару, а також без зазначення того, на який саме товар та при яких умовах поширюється гарантія, зокрема, внаслідок замовчування окремих фактів, можуть вплинути на наміри цих осіб щодо придбання товарів цього суб’єкта господарювання», - йдеться у повідомленні ЖОТВ АМКУ.

Так само можуть вплинути на наміри покупців неправдиві заклики «Кращі вікна за кращою ціною!» та надання неповних відомостей щодо вікон, які можна було придбати у кредит, зокрема, внаслідок обраного способу їх викладення та замовчування окремих фактів, - зазначає прес-служба.

Відділення АМКУ направило ТОВ «Двері Полісся» обов’язкові для розгляду рекомендації адміністративної колегії провести інвентаризацію залишків рекламних листівок та утилізувати їх, а також здійснити демонтаж рекламного банера.

«На виконання рекомендацій  ТОВ «Двері Полісся»  надано до відділення підтверджуючі документи про проведення знищення рекламних листівок шляхом спалювання та документи про здійснення демонтажу рекламного банера згідно рекомендацій. Таким чином, ТОВ «Двері Полісся» виконано рекомендації адміністративної колегії Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України», - інформують в обласному відділення комітету.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2016 року обласне відділення АМКУ оштрафувало комунальну аптеку, яка вводила в оману покупців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі