Події

Протоієрея, з вини якого в Житомирській області загинула дівчинка-пішохід, відсторонили від служби

21 August 2016, 12:40

Клірика Житомирської єпархії, протоієрея Володимира Вантуха, який здійснив смертельний наїзд на 11-літню перехожу в Новоград-Волинському районі, відсторонено від служби.

Указ Архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського про звільнення Володимира Вантуха від служби оприлюднений на офіційному сайті Житомирської єпархії Української православної церкви Московського патріархату.

«Ухваленням Нашим від 19 серпня 2016 року, за скоєння дорожньо-транспортної пригоди, що призвела до загибелі людини, Ви звільняєтесь від настоятельського служіння (виділено в оригіналі) в Свято-Вознесенському храмі с. Барвинівка Новоград-Волинського округу та забороняєтесь у священнослужінні. Про що і дається Вам цей Указ», - йдеться у документі.

«19 серпня 2016 року, близько 14.00 год. дня на Житомирській трасі, поблизу с. Нова Романівка, що у Новоград-Волинському районі, сталась ДТП за участі священика Житомирської єпархії, у результаті якої загинула дитина віком 11 років. Згідно указу Правлячого архієрея, клірику єпархії протоієрею Володимиру Вантуху, що скоїв ДТП, накладено заборону на служіння. Наразі проводиться слідство. Священик буде відповідати за свої дії згідно Закону України, якщо буде встановлена його провина. Житомирська єпархія висловлює співчуття батькам та родині загиблої та підносить щирі молитви за упокій р. Б. Вікторії. Вічна пам'ять…», - йдеться в офіційному повідомленні прес-служби єпархії.

Як повідомляв Житомир.info, 19 серпня на 216 км автодороги Київ-Чоп, у селі Нова Романівка, сталася дорожньо-транспортна пригода за участі автомобіля Renault Logan. На пішоходному переході транспортний засіб смертельно травмував 11-річну місцеву жительку. За кермом авто перебував 56-річний настоятель однієї з церков району. Свідки розповіли, що двоє дівчат з велосипедами в руках переходили дорогу по «зебрі», і їх не пропустив лише автомобіль батюшки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі