Влада

Влада Житомира збирається укласти тристоронній договір для реалізації інвестиційного проекту – будівництво ГЕС на Тетереві

24 August 2016, 14:20

Влада Житомира хоче погодити реалізацію інвестиційного проекту будівництва гідроелектростанції на річці Тетерів в селі Дениші Житомирського району та укласти тристоронній договір між ТОВ «Житомиркомунсервіс», комунальним підприємством «Житомирводоканал» та Житомирською міською радою щодо користування правим донним водоскидним отвором гідротехнічної споруди на річці Тетерів в селі Дениші.

Про це йдеться у проекті рішення сесії, опублікованому на сайті міськради 22 серпня.

«З метою активізації інвестиційної діяльності, збільшення обсягів залучення інвестицій в економіку міста та зменшення залежності міста від зовнішніх енергоресурсів, враховуючи результати конкурсу, проведеного згідно порядку, затвердженого рішенням виконавчого комітету міської ради від 16 грудня 2015 року №888, відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада вирішила погодити реалізацію інвестиційного проекту будівництва гідроелектростанції на річці Тетерів в селі Дениші Житомирського району Житомирської області. Надати ТОВ «Житомиркомунсервіс» повноваження на виконання робіт з реконструкції повітряної лінії ПЛ – 10 кВ «Дениші» L=840,0 м КЛ-10 кВ (55 м), заміни трансформатору ТМ-400 кВА 10/0,4 кВ, реконструкції РУ-0,4 кВ та для організації процесу виконання згаданих робіт повноваження замовника. Доручити юридичному департаменту міської ради спільно з департаментом економічного розвитку міської ради та комунальним підприємство «Житомирводоканал» Житомирської міської ради підготувати проект договору користування правим донним водоскидним отвором гідротехнічної споруди на річці Тетерів в селі Дениші Житомирського району Житомирської області з врегулюванням правових відносин, що виникають з цього питання. Укласти тристоронній договір між ТОВ «Житомиркомунсервіс», комунальним підприємством «Житомирводоканал» Житомирської міської ради та Житомирською міською радою договір щодо користування правим донним водоскидним отвором гідротехнічної споруди на річці Тетерів в селі Дениші Житомирського району Житомирської області», – йдеться в проекті рішення.

У коментарі Житомир.info, заступник директора департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради Борис Пахолюк пояснив, що відповідний договір сторони укладатимуть на 25 років.

«У нас був проведений конкурс на визначення компанії-переможця, якій ми надаємо право користування цим правим донним водоскидним отвором. Однією з вимог було те, що компанія-переможець має вкласти частину власних коштів на реконструкцію лінії електропередач і будівництво трансформаторної підстанції для водоканалу. І друге – вона мала запропонувати розмір плати за користування цим об’єктом. Компанія, про яку ми зараз говоримо, запропонувала 10 тис. грн/міс. до моменту введення в експлуатацію гідроелектростанції і 10,2 % від обсягу виробленої енергії в якості плати за користування цим об’єктом. Тобто ці кошти будуть зараховуватися до міського бюджету в якості плати за користування цим об’єктом. Термін, на який має укладатися договір, якщо не помиляюся, до 25-ти років. Але детальні умови, тобто може, шляхом спільних переговорів тристоронньо дійдемо згоди, що їм достатньо 15 чи 20 років, але не більше 25 років. Після того, як питання буде остаточно проголосоване на сесії, ми матимемо десь місяць-півтора. І фактично роботи вже мають початися з наступного року, відповідно – будівництво гідроелектростанції та монтаж обладнання. Біля дев’яти місяців піде на те, щоб розробити проектну документацію, обладнання та вчасне виготовлення цієї гідротурбіни і постачання її в Україну. Вона буде вироблятися, якщо я не помиляюся, за кордоном», – сказав Похалюк.

Як повідомляв Житомир.info, компанії, яка 2 роки експлуатує ГЕС під Житомиром, збираються дозволити побудувати гідроелектростанцію в Денишах. 

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі