Влада

Управління охорони здоров’я Житомирської ОДА рекламує сервіс «Електронна реєстратура» з логотипом «Самопомочі»

26 August 2016, 16:50

26 серпня на сайті управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації з’явилася інформація про запис до лікаря у Новограді-Волинському через інтернет. На афіші, яка також була опублікована на сайті, у верхньому лівому кутку видно логотип об’єднання «Самопоміч», але жодної згадки про причетність партії Андрія Садового до впросадження сервісу на сайті управління немає.

В інформації, яку подає прес-центру УОЗ зазначається, що місцевим жителям вже не потрібно стояти в черзі зранку біля віконечка реєстратури, а потім ще таку ж чергу під кабінетом, адже з електронним талоном людина має приходити на призначений час. 

«Принаймні так стверджують і працівники медичного закладу, і депутати — ті, хто доклав для цього максимум зусиль. Відтепер у Новограді-Волинському запроваджено сервіс «Електронна реєстратура». Мешканці міста, маючи доступ до мережі Інтернет, зможуть самостійно у будь-який зручний час записатись он-лайн на прийом до сімейного лікаря, а також отримати на свій мобільний телефон смс-підтвердження – «електронний талон», або ж пацієнт може отримати електронного листа на свою електронну пошту. Поряд з тим, залишається можливість класичного запису на прийом через реєстратуру з отриманням талону на руки. Оплата смс-підтверджень – «електронних талонів» здійснюватиметься за рахунок коштів місцевого бюджету. Саме ж програмне забезпечення дісталось безкоштовно, це підтвердив і генеральний директор ТОВ «Вітаграма» Дмитро Гик», – йдеться у повідомленні.

Загалом, «Електронна реєстратура» забезпечить:

– зменшення часу перебування у чергах до реєстратури та належну сучасну організацію свого часу на амбулаторне обслуговування для пацієнтів,

– якісне сучасне планування своєї діяльності лікарем та зменшення неорганізованих черг біля кабінетів прийому,

– постійний моніторинг адміністрацією закладу якості обслуговування працівниками реєстратури телефонних звернень відвідувачів та вчасності їх обслуговування, а також організації прийому лікарями закладу.

«Щоправда це тільки у тому випадку, якщо робота буде досконало продумана й організована і, звісно ж, якщо цієї системи будуть дотримуватись лікарі. Також продумали і захист від недобросовісних пацієнтів, які «на всяк випадок» захочуть взяти собі декілька талонів, у такому разі система дозволяє замовити талон тільки чотири рази на місяць. А з середини осені пацієнти ще й зможуть оцінювати роботу лікарів. Наприклад, якщо на вівторок ви собі замовили талон, то у середу вам прийде смс-повідомлення, в якому вас запитають, чи ви відвідали лікаря, чи він був на робочому місці, чи допоміг та чи ввічливо вас прийняв тощо. Це своєрідний громадський контроль за тим, як працює система, реєстратура та й лікарі.

Звісно, щоб така система була ефективна, поліклініка ще й має бути технічно забезпечена. За словами депутата і голови профспілкового комітету Новоград-Волинського міськрайТМО Костянтина Шнайдера, усім необхідним приміщення уже доукомплектовують. Щоправда, щоб використати програму на повну ще потрібно приблизно мільйон гривень. Адже сімейний лікар направляє пацієнтів до лікарів вузького профілю, і тут новоград-волинцям доведеться повертатися до тієї ж таки реєстратури, щоб узяти талон і чекати під дверима в черзі. В ідеалі ж завдяки цій програмі сімейний лікар міг би зайти в свій електронний кабінет і самостійно, бачачи на моніторі робочий графік колеги, записати пацієнта і сказати номер кабінету та час прийому, на який необхідно прийти. Але так як у поліклініці далеко не кожен кабінет має комп’ютер, а що вже говорити за Інтернет, то поки про це залишається тільки мріяти. Щоправда, депутати запевнили, що вони вже шукають спонсорів, а також винесуть це питання на одну із сесій та попросять із бюджету необхідні кошти. Тож, можливо, зовсім скоро в кожному кабінеті поліклініки буде або комп’ютер, або планшет та Інтернет, а з-під дверей зникнуть метрові черги обурених довгим очікуванням пацієнтів», – повідомляє прес-центр.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці березня 2016 року відвідувачі міської дитячої поліклініки №1 по вул. 1 Травня скаржилися, що неможливо записатися до деяких лікарів. У 2014 році влада Житомира оприлюднила номери телефонів, за якими можна записатися до лікарів.

Скрін з сайту управління охорони здоров’я ЖОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі