Влада

Влада Житомира планує змінити підхід до виділення коштів на капремонт навчальних закладів

31 August 2016, 11:25

Житомирська влада вже восени цього року планує змінити підхід до виділення коштів на капітальний ремонт шкіл та садочків.

Про це мер Житомира Сергій Сухомлин розповів Житомир.info під час перевірки встановлення комп’ютерного обладнання у ЗОШ №33 та №36.

«Зараз виявляється багато проблем при ремонтах. Ми зіштовхуємося з тим, що після того, як починаються будівельні роботи, після цього виявляються заховані дефекти, коли піднімаєш підлогу, а там просто розмитий фундамент і потрібно додатково вносити корегування в проект і виділяти додаткові суми коштів для того, аби якісно зробити цю роботу. В цьому році ми змінюємо підхід. Основна частина шкіл і садочків буде готова до 1 вересня, але є по деяким об’єктам проблеми. Це пов’язано з тим, що бюджетна сесія, яка виділяла гроші, проходить весною, після цього гроші розподіляються по школам, робиться проектна документація, після цього проходить експертиза. В літній час експертиза затягується на місяць-півтора, тендерні процедури проходять, і тільки після цього підрядники стають до роботи. Щоб такого не було, ми вже домовилися, що на вересень місяць ми визначаємо список об’єктів, по капремонту шкіл-садочків на наступний рік, і на сесії в листопаді ми закладаємо кошти на наступний рік на проекти об’єктів, аби в спокійному режимі, якісно, взимку, провести проектування. Провести експертизи і вже при прийнятті бюджету-розвитку знати чітки суми, які нам необхідні. Це дозволить нам розпочати ремонти одразу після закінчення навчального року», – сказав Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, заступник міського голови Матвій Хренов у програмі «Мої податки» розповів, скільки бюджетних грошей виділяється на утримання шкіл, ліцеїв та гімназій Житомира, та які проблеми з фінансуванням загальноосвітніх закладів виникають у 2016 році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі