Місто

Житомирський виконком дозволив проводити фестиваль вуличної їжі на День міста

1 September 2016, 12:35

У Житомирі протягом 3-4 вересня з 10:00 до 23:00, в рамках святкування Дня міста, на замковому майдані по вулиці Кафедральній відбуватиметься фестиваль вуличної їжі.

Рішення про його проведення підтримали всі 12 присутніх членів виконкому під час позачергового засідання 1 вересня.

«У нас є звернення від організації щодо святкування. Там багато учасників – близько 40 компаній. У Києві фестиваль проводили сім разів. І в Києві вхід на територію пропонують платний, а в Житомирі це буде безкоштовно»,– сказав на початку засідання житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Адміністратор ГО «Житомир, зроби голосніше!», співорганізатор заходу Олександра Наймушина повідомила, що фестиваль проводитиметься для того, щоб познайомити житомирян із кухнями різних гастрономічних брендів.

«Метою проведення цього фестивалю є показати і запрезентувати різні гастрономічні бренди. Також це – хороша змога для житомирян і гостей міста спробувати страви різних кухонь. Щодо учасників, попередньо була домовленість про 40 учасників із різних куточків України. Це був Київ і Львів. Але буквально вчора змінили трошки наповнення. Це буде менша кількість учасників – не сорок, тому що у них є свої причини на це. Буде до 12-ти точок презентовано. Всі їдуть із Києва, ще будуть, може, представники зі Львова. Фестиваль буде дводенним – протягом 3-4 вересня відбуватиметься», – пояснила вона.

Локацією для проведення фестивалю організатори обрали майдан замковий за Будинком правосуддя (по вулиці Кафедральній).

«Це територія скверу. Вчора ми були на локації, замірювали, вирішували технічні питання. І обрали, що найкращою локацією буде заасфальтоване напівколо за Будинком правосуддя, за яким знаходяться дві симетричні трав'яні ділянки. На них буде розташована лаунж-зона, зона для споживання купленої продукції та зона для дітей», – уточнила Олександра Наймушина.

Разом із тим, зі слів заступника начальника управління культури міськради Наталії Марчук, єдиною проблемою, яка може виникнути під час проведення фестивалю, може стати підключення до електромережі.

Наймушина ж зауважила, що їхня громадська організація готові забезпечити це за рахунок генераторів.

Зрештою, члени виконкому одноголосно підтримали рішення надати дозвіл на проведення фестивалю за умови вирішення всіх технічних моментів.

Як повідомляв Житомир.info, цього року у Житомирі вирішили змінити дату проведення святкування Дня міста. Протягом 2-4 вересня в обласному центрі відбудеться близько 30-ти святкових заходів.

Фото (афіша) зі сторінки «Житомир, зроби голосніше!» у Фейсбук

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі