Місто

Як останні 5 років відзначали День Житомира і скільки коштували культурні заходи

2 September 2016, 14:52

Напередодні святкування 1132-річчя Житомира, Житомир.info пропонує згадати, якими були святкування Дня міста за останні 5 років та дізнатися які виділялися управлінню культури з міського бюджету для організації святкувань.

2012 рік – 467 тис. 377 грн

Святкування 1128-ї річниці з дня заснування Житомира запам’яталося святковою ходою вулицями міста на чолі з міським головою Володимиром Дебоєм та губернатором Сергієм Рижуком. Дві колони, які йшли центральними вулицями міста й зустрічалися на Соборному майдані, де святкування продовжувалося театралізованим дійством і танцями учасників всеукраїнського шоу «Майданс». Святковим салютом завершувався концерт «На хвилях ностальгії».

2013 рік – 352 тис 500 грн

1129-річчя міста відзначали святковою ходою, яка за задумом мала бути карнавальною, та концертом творчих колективів на Соборному майдані. Зіркою вечірнього гала-концерту, який закінчився салютом, був Олег Скрипка з гуртом «ВВ».

2014 рік – 40 тис 859 грн

Ювілей Житомира у 2014 році відзначили менш ніж за 41 тис грн. Через бойові дії на сході України, у місті не проводили жодних святкувань. Замість святкових концертів і салютів житомиряни влаштували телеміст «95-та, ми з вами!». Родичі житомирських десантників та перший заступник міського голови Сергій Сухомлин передавали бійцям вітання та бажали швидкої перемоги.

2015 рік – 223 тис грн.

Театралізованим дійством на Соборному майдані відзначали День міста і у 2015 році. Дійство майже повністю складалося з виступів військових оркестрів та танцювального колективу «Сонечко». Зі сцени житомирян вітала в. о. мера Любов Цимбалюк. Зіркою гала-концерту «Ми – єдині» стала співачка Руслана.

2016 рік – 674 тис 400 грн

За словами мера Сергія Сухомлина, на святкування цього року виділили з міського бюджету 760 тис.грн, тобто крім 674,4 тис.грн, виділених управлінню культури, будуть й інші розпорядники коштів на святкування. Нагадаємо, цього року рішенням сесії міської ради День міста відзначається на тиждень раніше, святкові заходи триватимуть три дні, програму дивіться тут.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі