Суспільство

У Житомирську область вже надійшло 27 тисяч доз вакцини БЦЖ, - Березовський

6 September 2016, 11:41

Вакцину БЦЖ вже почали розвозити по регіонах України.

Про це 5 вересня на своїй сторінці у Facebook повідомила в. о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.

«До кінця тижня вакцини будуть в областях. Держпідприємство «Укрвакцина» повідомило регіональні департаменти, і вони готують відповідні документи, щоб якнайшвидше поставити вакцину до населених пунктів», - написала вона.

Як пояснив у коментарі Житомир.info начальник відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Сергій Березовський, у Житомирській області вакцина вже завезена на обласну базу спецмедпостачання, і вже фактично готовий наказ про її розподіл по лікувальних закладах області.

«Ми отримали 27 тисяч доз вакцини БЦЖ, і я думаю, що найближчим часом, вже 7-8 вересня, буде організований забір цієї вакцини на всі райони, в тому числі на місто Житомир – у пологове відділення першої міської лікарні, перинатальний центр та дитячу міську лікарню. Вакцина буде розподілена відповідно до кількості дітей», - розповів Сергій Березовський.

Зі слів начальника відділу, цієї кількості протитуберкульозної вакцини достатньо, щоб працювати до кінця року і закрити майже всі борги по щепленню.

«Не думаю, що в поліклініках слід чекати ажіотажу. Усе залежить від організації педіатричної служби, адже в поліклініках визначені певні дні для щеплення дітей вакциною БЦЖ»,- каже Березовський.

Як повідомляв Житомир.info, навесні 2016 року житомирські батьки скаржилися, що немовлят майже рік не щеплюють від туберкульозу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі