Події

За побиття майданівців «тітушку» Володимира Савицького засудили до 5 років ув’язнення і взяли під варту в залі суду

6 September 2016, 12:04

Близько 15 активістів 6 вересня прийшли до Богунського районного суду, аби заслухати вирок по справі побиття житомирянином Володимиром Савицьким активістів Майдану, яке сталося 23 лютого 2014 року.

Потерпілий Дмитро Гісса зізнається: історія побиття і досі у нього перед очима.

«Я отримав черепно-мозкову травму і мені робили операцію, вирізали частину черепа, у мене там немає зараз нічого. Взагалі лікар сказав, що мені навіть повезло, що якийсь міліметр і мене вже б не було», - згадує Дмитро Гісса.

Прокурор, який віднедавна взявся за справу, просив для обвинуваченого 6 років позбавлення волі. Активісти ж вимагають, щоб вирок суду був суттєвим і винуватця посадили за грати.

«Нас задовольнить вирок по суті, як кажуть по справам, зуб за зуб, око за око. Якщо людина, як він каже, він злякався і бив - це не виправдання. Я розумію, коли один раз злякався і вдарив, як самозахист. Після цього ще цепом по голові добивать людину, після цього бити машини і ганяти поліцейських, вибачте. А іще після цього брати прути і голову проломлювати, то що це стан афекту? В якому він стані був, в якому екстазі, як він казав? Звірячий у нього був якийсь інстинкт, я не знаю, убивати кришити, ломати все. Так що ми вважаємо, що він має сидіти», - говорить свідок Павло Кобилінський.

У результаті, суддя таки поставив крапку в дворічній справі та зачитав вирок.

«Керуючись ст. 368, 370, 374 кримінально-процесуального кодексу України суд ухвалив: Савицького Володимира Володимировича визнати винним у вчиненні злочину та призначити йому покарання 5 років позбавлення волі. Міру запобіжного заходу відносно засудженого змінити з домашнього арешту на тримання під вартою, взявши його під варту у залі суду», - сказав він.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі