Влада

Землю лісгоспів Житомирської області хочуть передати в комунальну власність

7 September 2016, 10:19

Землі, які перебувають в користуванні лісгоспів Житомирської області, треба передати у комунальну власність територіальних громад області.

Про це йшлося на робочій нараді у голови облради Анжеліки Лабунської – повідомляє 6 вересня прес-служба обласної ради.

«Голова обласної ради Анжеліка Лабунська провела робочу нараду,  під час якої вирішувалось питання переведення земельних ділянок лісогосподарських підприємств АПК області з державної власності у комунальну власність територіальних громад. У роботі наради взяли участь заступник голови обласної ради Наталія Рибак, представники Держгеокадастру, юстиції, прокуратури, працівники апарату обласної ради та керівники підприємств», - інформує прес-служба.

В облраді нагадують, що з 1 січня 2013 року діє Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності». Згідно з цим законом, землі, на яких розташовані об’єкти комунальної власності та які перебувають у постійному користуванні органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств, установ та організацій, повинні бути переведені з державної власності у комунальну. Для оформлення земельних ділянок за спільною власністю територіальних громад визначено відповідний перелік документів, до якого обов’язково входить витяг з Державного земельного кадастру. Однак, якщо у витягах зазначено, що земля відноситься до державної власності, то місцеві органи Держгеокадастру відмовляються змінювати її на комунальну, ігноруючи при цьому чинне законодавство.

«Під час обговорення з’ясувалося, що зазначення у витягах форми власності - не є обов’язковою вимогою. Тому усі учасники наради дійшли згоди, що місцеві  органи Держгеокадастру не будуть зазначати у витягах форму власності, що дасть можливість провести переоформлення земель і реалізувати норми Закону України», - йдеться у повідомленні.

Голова обласної ради Анжеліка Лабунська поставила завдання щодо перереєстрації земельних ділянок.

«До 1 жовтня по всіх 9-х лісогосподарських підприємствах АПК області провести перереєстрацію земельних ділянок. Майже 250 тис га земель, що перебувають у користуванні лісгоспів, треба передати у комунальну власність територіальних громад області. Ми повинні дотримуватися норм закону. До того ж, оновлений депутатський корпус поставив собі завдання – провести повну інвентаризацію об’єктів комунальної власності і привести усю документацію у відповідність до норм діючого законодавства. І ми це зараз робимо», - зазначила Лабунська.

Як повідомляв Житомир.info, 5 вересня в кабінеті голови обласної ради обговорювали ситуацію з випалюванням деревного вугілля.

Фото з сайту облради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі