Влада

Кабмін вніс зміни до порядку призначення та надання субсидій

8 September 2016, 14:45

8 вересня Кабінет міністрів України своєю постановою вніс зміни до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

«Проект акта було розроблено з метою уточнення порядку обчислення сукупного доходу для призначення населенню житлових субсидій, а також механізму подання заяви і декларації в електронній формі. Зокрема, внесеними змінами передбачається: не враховувати до сукупного доходу при призначенні субсидії вартість безоплатно отриманих санаторно-курортних путівок, протезно-ортопедичних виробів, засобів реабілітації, сум, які виплачуються в порядку відшкодування шкоди (регресні виплати), заподіяної працівникові за ушкодження його здоров’я, що пов’язане з виконанням ним трудових обов’язків; при призначенні субсидії у І кварталі до середньомісячного доходу враховувати дохід від земельної частки (паю), що нарахований один раз на рік у IV кварталі попереднього року, у середньомісячному розмірі на підставі відповідних довідок», - йдеться у повідомленні.

Також прийнятою постановою уточнюється порядок автоматичного призначення субсидії громадянам на наступний період, а також дії особи у разі незгоди з рішенням про автоматичне призначення субсидії.

Нагадаємо, Житомир потрапив у пілотний проект Міністерства соціальної політики щодо сучасного програмного забезпечення по нарахуванню субсидій.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області за 5 місяців поточного року загальна сума призначених субсидій становила більше 76 мільйонів гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі