Економіка

У Житомирській області зібрали майже на 150 тис. тонн більше зерна, ніж торік

9 September 2016, 09:52

У Житомирській області завершили обмолот ранніх зернових і зернобобових культур. В усіх категоріях господарств зібрано 809,2 тис. тонн зерна, що на 149,1 тис. тонн (23 %) більше ніж торік, при середній урожайності 36,7 ц/га, що на 0,7 ц/га більше.

Про це повідомляють на сайті управління агропромислового розвитку Житомирської облдержадміністрації.

«Кращі показники урожайності мають господарства Лісостепової зони, зокрема Попільнянського району – 64,6 ц/га, що на 27,9 ц/га більше середньообласного показника. В господарстві цього району ПСП «Новоселиця» (керівник Березовський Анатолій Миколайович) з кожного гектара зібрано по 99 центнерів зерна озимої пшениці та 87 центнерів ярої пшениці. Серед Перехідної зони найвища урожайність ранніх зернових та зернобобових культур відмічена в сільськогосподарських підприємствах Новоград-Волинського району на рівні 40,5 ц/га (+3,8 ц/га), зокрема в господарстві СТОВ «Птахівник» (керівник Гальчук Валентина Дмитрівна) урожайність ярої пшениці склала 64,0 ц/га, що майже вдвічі більше загальнообласного показника. На Поліссі найвищу урожайність мають агроформування Брусилівського району – 44,6 ц/га (+7,9 ц/га до загальнообласного показника). В господарстві цього району ТОВ «Долинівське» (керівник Черниш Петро Васильович) урожайність озимого жита сягає 106,4 ц/га, що майже в чотири рази більше ніж по області», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, на полях Житомирської області цього року планують зібрати 1 млн 700 тис. тонн зерна, що на 200 тис. тонн більше ніж торік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі