Суспільство

Навесні 2017 року молодь з усього світу встановлюватиме рекорд доброти у житомирському гідропарку

13 September 2016, 13:31

Навесні 2017 року у Житомирі збираються встановити черговий рекорд доброти. Цього розу – вже всесвітній. Для цього організатори мають намір на території гідропарку зібрати разом більше ста тисяч молодих людей з усього світу. Протягом 28-30 квітня вони будуть обмінюватися баченням того, як можна подолати такі негативні явища, як зокрема тероризм, аборти, алкоголізм, корупція та нетолерантне ставлення до людей із інвалідністю. Основною ж метою масштабного заходу стане збір коштів на підтримку хворих дітей.

Про це повідомив голова дитячої громадської організації «Все робимо самі», співорганізатор «Всесвітнього рекорду доброти» Богдан Купчинський 13 вересня під час прес-конференції щодо старту інформаційної кампанії Всесвітнього з’їзду молоді за подолання негативних явищ у світі.

«14 квітня наступного року закінчується той термін, коли за Житомиром закріплюється звання найблагодійнішого міста України. Ми вирішили не чекати, доки хтось перевиконає наш рекорд, а податися у Книгу рекордів світу як найблагодійніше місто. І в наступному році, з 28 по 30 квітня 2017 року, в Житомирі відбудеться Всесвітній з’їзд молоді за подолання негативних явищ у світі. Друга його назва «Всесвітній рекорд доброти». Онлайн-реєстрація учасників розпочнеться на сайті «Українського фонду благодійництва» з 15 вересня 2016 року. Кожен учасник має сплатити реєстраційний внесок у валюті тієї країни, в якій перебуває: 20 доларів, 20 євро та 20 гривень. Кошти від цих благодійних внесків і стануть фондом «Всесвітнього рекорду доброти». Ми обрали для себе вісім місяців підготовки. Саме сьогодні розпочинається інформаційна компанія цього масштабного проекту. І основна мета всього цього – збір коштів на підтримку дітей із онкологічними захворюваннями, дітей з особливими потребами, а також діти, які мають хвороби ВІЛ-інфекції. Тобто всі ці три категорії дітей отримають допомогу в для реабілітації, при операції чи підтримку лікарськими засобами. Крім того, мета цього з’їзду – й тому, щоб прославити місто Житомир: воно гідне того, щоб сюди приїхала молодь з усього світу і побачила, які ми добрі та благодійні. Наступна мета – це зібрати в нашому місті більше ста тисяч людей на вирішення, на бачення, як можна подолати негативні явища у світі», – розповів Купчинський.

Для обговорення з молоддю організатори визначили основних 12 тем. Зокрема з учасники всесвітнього з’їзду порушать проблеми бідності та корупції, торгівлі людьми, абортів, гендерної нерівності, боротьби з ВІЛ/СНІДом, туберкульозом, алкоголізмом, наркоманією, протидії тероризму, збройним конфліктам та біженству, а також подолання нетолерантного ставлення до людей із інвалідністю. Протягом трьох днів із молодими людьми працюватиме сотня вітчизняних і зарубіжних тренерів, які будуть проводити різні тренінги, симпозіуми та розважальні заходи.

Крім цього, учасники «Всесвітнього рекорду доброти» в якості обов’язкового завдання матимуть відвідати будинки-інтернати.

«Молоді люди привезуть із собою якийсь подаруночок для дітей, які чекатимуть на їхній приїзд. Протягом другого дня з’їзду (29 квітня 2017 року, – ред.) учасники поїдуть до дітей, із якими будуть спілкуватися, розважатися… Уже кілька держав світу дали нам письмову згоду на те, що вони погоджуються відправити до Житомира свою молодь, яка вирішує впроваджувати надалі (механізми) подолання негативних явищ у світі. Це Естонія, Греція, Латвія, Польща, Німеччина, Камерун, Бразилія та Канада. Стосовно розселення іноземних гостів, будуть працювати наметові містечка, а також готелі, школи, садочки міста і монастирі релігійних організацій», – уточнив Купчинський.

Наприкінці всесвітнього з’їзду, 30 квітня 2017 року, учасники розроблятимуть концепцію резолюції з подолання негативних явищ. Цей документ організатори планують одразу передади представникам ООН, ОБСЄ, ПАРЕ, ЄС, Ради Європи, НАТО, котрі будуть присутні на заході.

Впроваджувати цей проект організатори збираються регулярно – раз на два роки. Це, зі слів Богдана Купчинського, сприятиме залученню туристів у Житомир.

Як повідомляв Житомир.info, 14 квітня 2016 року житомиряни встановили рекорд України у категорії «Благодійність, масові заходи», провівши шестигодинну публічну благодійну акцію. Це досягнення зареєстрував представник «Книги рекордів України» і визнав Житомир найблагодійнішим містом в Україні. До акції на майдані Соборному долучилися більше 27 тисяч людей. Попередньо організатори житомирського «Рекорду доброти» мали на меті об’єднати на одній площі 50 000 осіб, які пожертвують від 20 грн. Загалом планувалося зібрати 1 млн грн, спрямувавши ці кошти на лікування онкохворих дітей Житомира. 15 квітня головний організатор акції Богдан Купчинський в ефірі програми «Тема дня» на Житомир.info розповів, що за час акції вдалося зібрати лише четверту частину запланованої суми. Ці кошти були використані в повному обсязі.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі