Влада

Гройсман знову обіцяє не терпіти тиск контролюючих структур на бізнес

13 September 2016, 15:45

Уряд не буде терпіти тиск контролюючих органів на бізнес в Україні та притягатиме до відповідальності винних у зловживаннях посадових осіб.

Про це заявив Прем`єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з представниками бізнесу щодо розгляду системних проблем стосовно порушення прав суб’єктів господарювання 13 вересня – повідомляє Урядовий портал.

«Ніхто не буде терпіти, і я як Прем`єр-міністр, знущання над підприємцями. Робіть сумлінно свою справу, дбайте про державний інтерес, але не переходьте ту межу, яка знищує український бізнес», - заявив Володимир Гройсман, звертаючись до представників контролюючих органів.

Прем`єр-міністр наголосив, що однією з головних проблем у бізнес-сфері України є надмірне застосування своїх можливостей стосовно підприємців контролюючими структурами, зокрема Державною фіскальною службою України, митниками, "іншими контролерами, які не те, що не створюють нормальних умов для бізнесу, а навпаки, там, де можуть, тиснуть, там, де можуть, створюють проблеми і потім героїчно починають їх вирішувати і, на превеликий жаль, ми знаємо, ще й за винагороду".

Голова Уряду наголосив представникам контролюючих структур про відповідальність за здійснення тиску на бізнес та закликав до взаємодії і відкритого діалогу.

«Хочу вам пообіцяти: за кожним таким випадком буде відповідальність, кого би це не стосувалося будь-якої посадової особи будь-якого рівня. У мене тут авторитетів немає. Я би хотів, щоби ми усі врешті-решт зрозуміли, що у кожного своя відповідальність, свої повноваження і зловживати цим просто вже неможливо», - підкреслив він.

«Для нас і для мене особисто є абсолютним пріоритетом, щоби кожен підприємець в Україні був успішним, тому що на його плечах сьогодні стоїть економічне сьогодення і майбутнє нашої держави», - підкреслив Володимир Гройсман.

Голова Уряду нагадав, що це друга зустріч із бізнесом щодо розгляду системних проблем стосовно порушення прав суб’єктів господарювання. Під час першої зустрічі із представниками підприємства 60 днів тому було визначено перелік нагальних проблем, з якими стикається бізнес в Україні, та поставлено завдання спільно з офісом бізнес-омбудсмена розглянути ці випадки, покарати винних та внести пропозиції щодо змін до законодавств для створення сприятливих взаємовідносин контролюючих структур із бізнесом.

За результатом розгляду проблемних випадків із бізнесом були прийняті зокрема кадрові рішення, повідомив Прем`єр-міністр.

Він наголосив, що такі зустрічі із підприємцями будуть систематичними, «доки ми не наведемо порядок у взаємодії контролюючих структур і представників бізнесу».

Як повідомляв Житомир.info, 12 липня цього року під час зустрічі з представниками бізнесу прем`єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що він особисто та український Уряд не будуть миритися із тиском контролюючих структур на бізнес.

«Всі ті, хто будуть пресувати бізнес, є класовими ворогами українського Уряду і моїми особисто. Я як Прем`єр-міністр України миритися з тим, що ви ходите займатися тиском на бізнес у своїх областях, районах, не буду. Ви будете «національними героями», вас буде знати уся країна. Якщо ви будете застосовувати закон для того, щоб тиснути на бізнес, виписувати їм невідомі, незрозумілі штрафи, доводити їх до судів, вигравати суди та продовжувати переслідувати бізнес, такого не буде», - говорив в липні Володимир Гройсман.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі