Влада

У дільничних поліцейських в Житомирі розпочалися курси, в ГУНП кажуть – їх замінятимуть колеги

15 September 2016, 12:04

15 вересня на базі Житомирського відділення Національної академії внутрішніх справ розпочалися курси підвищення кваліфікації для дільничних поліцейських.

Навчальний процес триватиме до кінця року і охопить 340 працівників з усього регіону, - повідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіції в Житомирській області.

«Житомирщина стала одним регіонів України, де стартував спільний з місією ОБСЄ проект Національної поліції з перепідготовки дільничних офіцерів. Привітав першу групу з 60 працівників і побажав їм корисного і успішного навчання керівник управління превентивної діяльності головного управління Нацполіції Житомирщини Олександр Ляхович», - йдеться у повідомленні.

Зі слів завідувача Житомирським відділенням НАВС Андрія Кротюка, впродовж навчальних курсів з дільничними за бінарною інтерактивною формою працюватимуть як викладачі Національної академії внутрішніх справ, так і досвідчені практики Головного управління Нацполіції в області.

Перша група дільничних офіцерів вже приступила до занять.

«Упродовж наступних 12 днів вони будуть працювати над удосконаленням власних знань і навичок за визначеним програмним планом, який, серед іншого, включає вивчення законодавчої бази і відточування умінь практичного застосування правових норм у повсякденній діяльності поліцейського. Після закінчення навчань кожну групу чекає складання тестових завдань, від успішності якого залежить отримання відповідних сертифікатів», - інформують в головному управлінні.

Як пояснили Житомир.info у відділі комунікацій ГУ Нацполіції в Житомирській області, слухачів курсів замінятимуть їхні колеги.

«На сьогоднішній день є достатня кількість дільничних інспекторів поліції для того, щоб перекрити їхню ділянку роботи. Тобто, пустими їхні дільниці не залишаться. Їм будуть допомагати колеги, там невеликий термін навчання – 12 днів, після якого – здача тестів і отримання свідоцтв дільничних офіцерів. Практично до кінця року всі 6 груп дільничних мають пройти цей курс навчання», - розповіла старший інспектор відділу комунікації ГУ Нацполіції у Житомирській області Ольга Номерчук.

Як повідомляв Житомир.info, у п'яти областях атестацію не пройшла майже половина керівників поліції, в тому числі й в Житомирській.

Фото ГУ Нацполіції в області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі