Місто

Чи довго готові житомиряни терпіти незручності через ремонт тротуарів у центрі міста

15 September 2016, 14:45

Йти тротуарами, на яких нема асфальту, виходити на проїжджу частину, щоб обминути техніку, яка веде роботи чи обходити Михайлівську сусідніми вулицями – через капітальний ремонт, який проводиться у центрі Житомира, мешканці міста стикаються із незручностями.

Частина пішоходів ставиться до цього з розумінням, вони готові чекати, доки ремонт закінчиться.

«Я вважаю, що це правильно робиться. Незручності переживемо, зате потім буде і зручно і красиво», - каже житомирянин Микола Гайдаренко.

«Незручності треба пережити, тому що воно тільки на краще, але мені хотілося б, щоб не тільки центр. Вигрібають тільки центр, а далі катакомби такі, що пройти буває неможливо - асфальту нема», - ділиться думками Анна Голтв’янська.

Втім є люди, які вважають, що виконавці робіт зняли асфальт на занадто великій ділянці, яку не встигнуть полагодити до настання холодів.

«Нащо такі великі об'єми роботи? Ну робіть, але ніхто не забороняє ремонт робити ділянками. Не здирати цей асфальт у всіх місцях. Сьогодні вже не хотів би, щоб це було. Сьогодні, щоб заклали. Але ж це розтягнеться до води, розтягнеться до дощів, люди будуть ходити спотикатися», - скаржиться  Віталій Ткачук.

«Краще б зараз закінчити, якщо роблять, то клаптиками треба робити. А так вони тільки на наступний рік закінчать це робити», - підтримує Володимир Мачуга.

Лялькар Сергій Соловйов, який часто влаштовував безкоштовні дитячі вистави на Михайлівській, каже: під час ремонту обирає для виступів інші місця. Він сподівається, що розпочату реконструкцію таки завершать до весни наступного року.

«Терпіти вже приходиться. Дай Бог, щоб те, що планується, швидше все було зроблено, а поки, звісно, доволі багато незручностей. Дай Бог, щоб до 1 квітня наступного року цей ремонт  закінчився. Щоб не було, що нема матеріалів, нема грошей, нема робочої сили, або ще чогось нема. Тому що це у нас в країні доволі часто відбувається», - каже Сергій Соловйов.

Біля ділянок, на яких проводиться ремонт, є таблички з проханням до житомирян обходити іншою стороною дороги. Втім багато хто таки йде проїжджою частиною, або через ділянку, де працюють ремонтники.

Нагадаємо, з 12 серпня в центрі Житомира знімають асфальтове покриття тротуарів, а перед чим у мерії показали, як виглядатимуть житомирські тротуари після ремонту. Плитку, яку використають для капітального ремонту тротуарів центральних вулиць Житомира, мали привезти 5-6 вересня, але привезли лише 13 вересня. Ввечері наступного дня на вулиці Театральній почали класти нову бруківку.

Як повідомляв Житомир.info, на капітальний ремонт тротуарів у центрі Житомира в 2016 році виділили 19 млн 314,3 тис. грн

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі