Влада

У Житомирській області з місцевих бюджетів перевізникам за проїзд пільговиків вже відшкодували майже 8 млн грн

16 September 2016, 16:17

На розширеній нараді, яка пройшла 16 вересня під керівництвом т.в.о. голови адміністрації Ігоря Гундича, начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму ОДА Роман Крисюк доповів про ситуацію щодо відшкодування перевізникам коштів з місцевих бюджетів за перевезення пільгових категорій громадян.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«На 2016 рік з державного бюджету не передбачено видатків на відшкодування за перевезення пільгових категорій громадян. Тому фінансові ресурси на це мають виділяти місцеві бюджети», – зазначив Роман Крисюк.

За інформацією управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму, райдержадміністраціями та міськвиконкомами станом на сьогодні передбачено 7 млн 926,2 тис. грн. на відшкодування за перевезення громадян пільгових категорій і вже профінансовано перевізникам 5 млн. 157,5 тис. грн.

Роман Крисюк відзначив райони, що найкраще спрацювали і передбачили фінансові видатки, – Новоград-Волинський, Бердичівський, Коростенський та Малинський.

«Т.в.о. голови облдержадміністрації Ігор Гундич наголосив, що райони повинні укласти і договори з залізницями на співпрацю щодо залізничних перевезень. Вже найближчим заплановано провести робочу нарада із представниками Південно-Західної залізниці», - інформує облдержадміністрація.

Нагадаємо, губернатор Сергій Машковський в інтерв’ю в липні цього року говорив, що в Житомирській області на компенсацію пільгового проїзду треба 192 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, перед відновленням курсування електропоїзду «Житомир-Київ» від міської ради вимагали погашення заборгованості перед ДТГО «Південно-Західна залізниця» за перевезення пільгових категорій громадян залізничним транспортом.

Фото з сайту ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі