Місто

У Житомирі під час першого кулінарного чемпіонату дітей учасників АТО вчили готувати італійські брускети

17 September 2016, 11:30

У Житомирі під час першого чемпіонату з кулінарного мистецтва і сервісу «Battle Chefs 1.0» 16 вересня для дітей учасників АТО провели майстер-клас з кулінарії. Для участі у майстер-класі організатори обрали чотирьох дітей віком до 13 років.

Серед них і дев’ятирічний Гліб. Хлопець пишається тим, що він син військовослужбовця. Показує фото тата і зізнається: зробить усе, аби батько ним пишався. Сьогодні, каже: не нервується, адже вже має досвід приготування страв на домашній кухні.

«Я вдома часто готую салати, картоплю, відбивні, стейки тепер іще буду готувати, шашлики готую сам. А іще бутерброди, омлети і багато чого», – розповідає Гліб Марчук.

На майстер-клас Гліб прийшов не один, а із сестрою Анною, яка вважає себе цілеспрямованою та безстрашною.

«Я нічого не боюсь і не соромлюсь», - каже Анна Марчук.

Повболівати за своїх маленьких кухарів прийшла і мама Олеся. Жінка впевнена, що після майстер-класу діти по-новому сприйматимуть процес приготування їжі.

«Я думаю, що вони почнуть дивитися на кулінарію не просто як на приготування їжі, а як на щось більш творче. І можливо хтось із них захоче пов’язати своє життя із цією професією», – говорить Олеся Марчук.

Одягнувшись у фартухи, учасники під керівництвом досвідченого кухаря Віктора Фіалковського беруться за приготування італійських брускетів – бутербродів із тушеним гарбузом, грушею та блакитним сиром.

Поки триває приготування, кулінарні можливості учасників оцінює професійне журі, в складі якого італійський гастрокритик Паоло Брешіа. Чоловік каже: не засуджуватиме початківців, навпаки – допомагатиме.

«Ми будемо обов’язково допомагати дітям у приготуванні своїми порадами. Контролюватимемо процес. І все вийде смачно», - ділиться Паоло Брешіа.

Сорок хвилин та італійські брускети готові. Організатори, як і діти, задоволені.

«Малечі все вдалося, вони наші майбутні шефи, справились зі своїм завданням. Звичайно ми не рататуї, але молодці», - зауважив заступник голови Житомирського міського осередку Асоціації кулінарів України Віктор Фіалковський.

Фоторепортаж з кулінарного чемпіонату дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі